5 INVESTIGAȚII clinice recomandate după vârsta de 40 de ani – Tu cum stai cu sănătatea?

Ai depășit pragul de 40 de ani și vrei să te concentrezi mai mult pe sănătatea ta? Alimentația sănătoasă și exercițiile fizice sunt recomandate pentru orice vârstă, însă cu atât mai mult după 40 de ani când organismul începe ușor, ușor să treacă într-o nouă etapă. 

Mai mult decât atât, investigațiile medicale periodice pot detecta din timp dacă există anumite probleme și dacă acesta pot fi tratate corespunzător. Există anumite analize pe care ar trebui să le faci după împlinirea vârstei de 40 de ani, iar în rândurile următoare poți afla despre ce este vorba.

Ce analize recomandă medicii pentru pacienții de 40+

  1. Analize de sânge

Probabil una dintre cele mai importante investigații clinice este analiza de sânge. Aceasta oferă informații destul de cuprinzătoare despre starea generală de sănătate a pacientului. Cu ajutorul analizelor de sânge se pot detecta valorile glicemiei, ale colesterolului sau ale enzimelor din sânge. Acolo unde este nevoie de un aport de vitamine, medicul de specialitate poate propune diverse tratamente, în urma unei asemenea investigații. Și apropo de analize de sânge, medicii de la Prima Clinic îți pot face recomandările potrivite vârstei de 40 de ani și analizele de sânge de care ai nevoie.

  1. Ecografii

Ecografiile ajută la detectarea bolilor ascunse, a tumorilor și în general la o imagine de ansamblu a organelor interne. În cazul pacienților de 40 plus, ecografia recomandată este cea abdominală pentru a vedea dacă există probleme la nivel digestiv. Se pot realiza diverse ecografii de specialitate, însă medicul de familie poate face recomandările potrivite.

  1. Consult oftalmologic

Înaintarea în vârstă, înseamnă, din păcate, slăbirea vederii, în mod treptat. Să nu te miri dacă imediat cum ai schimbat prefixul începi să nu mai citești bine pe telefon. Acest semn te invită negreșit la un control oftalmologic de specialitate, unde medicul îți poate spune dacă este cazul să porți ochelari de vedere sau nu. 

Este drept că unii oameni sunt mai norocoși în această situație, în timp ce altora li se recomandă deja prima rețetă cu dioptrii pentru ochelari. În orice caz, consultul oftalmologic după 40 de ani este recomandat indiferent dacă vederea este bună sau nu.

  1. Analize ginecologice

Analizele ginecologice anuale sunt extrem de utile femeilor cu vârsta de peste 40 de ani. În unele cazuri, în funcție de istoric, acestea trebuie realizate de două ori pe an. De ce se face acest lucru, te întrebi? Din păcate, femeile sunt predispuse unor boli precum cancerul de sân sau cel ovarian, de aceea, screeningul periodic joacă un rol important aici. În cazul bărbaților de aceeași vârstă și aceștia pot trece pe la medicul de specialitate, să se asigure că nu există semne care ar putea indica apariția cancerului de prostată.

  1. Radiografii

Radiografiile oferă o imagine destul de precisă asupra organismului, în funcție de zona de acțiune. Cu ajutorul razelor X se poate detecta osteoporoza și în general afecțiunile oaselor, cele ale rinichilor sau ale aparatului digestiv. Această metodă de investigație poate fi recomandată de medicul specialist sau de familie, ca parte dintr-un pachet de analize anuale și dacă pacienții se plâng de anumite dureri.

Așadar, dacă ai pășit într-o nouă decadă în viață, respectiv pragul de 40 de ani, ar fi bine să te interesezi de investigațiile clinice pe care trebuie să le faci anual. Doctorii spun mereu că este mai bine să previi o afecțiune decât să o tratezi când poate este prea târziu, aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial