5 atracţii de neratat la Istanbul

vacanta Istanbul

Daca vei vizita doar trei zile vibranta capitala a Turciei poate sa fie frustrant, dar ai putea considera escapada o avanpremiera pentru o vacanta la Istanbul, pentru ca vei avea multe locuri frumoase de vazut.

Resedinta a imparatilor bizantini, romani sau a sultanilor, Istanbulul este un oras incredibil. Privelistea pe care o ofera Sultanahmet nu poate fi intrecuta in grandoare si frumusete de nimic altceva din oras, in vreme ce strazile pline de magazine din Istiklal Caddesi si Muzeul de Arta Moderna iti dezvaluie latura moderna a orasului.

Oras european si exotic in egala masura, cu minarete, moschei din care se aude strigatul muezinului, femei in straie traditionale si pustoaice in fuste scurte, Istanbulul are un farmec aparte, pe care nu ai sa-l mai gasesti in alt oras.

Avand putin timp la dispozitie, viziteaza atractiile emblematice ale orasului. Porneste din Piata Sultanahmet, pentru ca aici sunt grupate majoritatea obiectivelor. Viziteaza Moscheea Albastra, a doua din lume cu sase minarete. Este impodobita cu placute de faianta albastra, de unde si numele.

Moscheea este inchisa publicului timp de 25 de minute, dupa fiecare chemare a muezinului, si cateva ore vineri la pranz. Toti cei care intra in moschee, musulmani sau nu, trebuie sa se descalte la usa.

Ayasofya este cea mai celebra constructie din Istanbul, o cladire impresionanta, a carei arhitectura combina elemente otomane si bizantine. Initial Catedrala ortodoxa, a fost transformata in moschee, iar astazi este muzeu. Nu rata mozaicul de la etaj.

Chiar langa Ayasofya este palatul Topkapi, locul de unde sultanii au condus imperiul vreme de patru sute de ani.

Topkapi este un ansamblu imens, care cuprinde palatul, haremul, bucatariile, bicblioteca si un teren pe care se facea pregatire militara. Viziteaza muzeul, unde sunt expuse arme, imbracaminte de epoca si bijuterii de o valoare inestimabila si sabia si mantia profetului Mohamed.

Nu poti pleca din Istanbul fara o partida de shopping. Mergi in faimosul Bazar doar ca sa-l admiri, nu sa cumperi. Preturile sunt mai mari decat la alte magazine! Viziteaza si Bazarul egiptean, cu mirodenii care parfumeaza aerul, si vezi ca in zona sunt foarte mule magazine cu preturi accesibile.

Tips: Poti vizita cinci muzee de top din Istanbul (Palatul Topkapi, Hagia Sophia, Muzeul de arheologie, Muzeul Mozaicului si Biserica Chora) cu bilete la preturi mai mici si fara sa mai stai la cozile lungi daca vei cumpara un bilet Istanbul Museum Pass.

Costa 72 de lire turcesti si este valabi pentru cate o intrare la muzee in decurs de 72 de ore de prima intrare la un muzeu. In plus, ai intrare cu pret redus la alte muzee, discounturi la unele magazine si alte avantaje.

Autor: Cătălina Alberti

http://www.christiantour.ro/city-breaks

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta