4 strategii istețe pentru a gestiona mai bine banii de la o lună la alta. Orice femeie trebuie să le știe

4 strategii istețe pentru a gestiona mai bine banii de la o lună la alta. Orice femeie trebuie să le știe

Femeile sunt, de obicei, cele care gestionează bugetul familiei, nu-i așa? Iată câteva ponturi de mare ajutor pentru a face față tuturor provocărilor financiare dintr-o lună.

Când vine vorba despre bugetul familiei, mamele sunt cele care se ocupă de obicei de gestionarea banilor. Uneori, chiar și cu talentul lor nativ de a prioritiza cheltuielile, pot exista și luni în care veniturile nu acoperă toate nevoile. Cu ajutorul acestor strategii de gestionare a banilor, vei avea mereu resursele necesare pentru toate necesitățile tale și ale familiei. Iată ce ai de făcut:

  1. Ține cont de strategia procentelor când împarți bugetul lunar

O regulă a gestionării bugetului personal spune că cea mai bună strategie de economisire este împărțirea sumei totale în procente 50 – 30 – 20 pe care să le distribui în felul următor – 50% din bani merg către cheltuieli absolut necesare precum chiria/rata, facturile, mâncarea, 30% merg către cheltuieli care nu sunt necesare – haine, hobby-uri, jucării, iar 20% merg în contul de economii.

Este cea mai utilă și mai simplă regulă de urmat când vine vorba despre gestionarea veniturilor și a cheltuielilor. Desigur, ea se aplică doar în cazul în care nu apar situații neprevăzute.

  1. Dacă ai nevoie de bani urgent, aplică regula de aur a împrumuturilor

Se întâmplă uneori să ai nevoie urgentă de bani, motiv pentru care trebuie să apelezi la un împrumut. Este absolut firesc ca în unele luni în care cheltuielile au depășit veniturile să apară necesitatea unui împrumut. Totuși, dacă vrei să acționezi isteț, cel mai bine este să iei împrumuturi mici și, de preferat, până la salariu.

Aruncă o privire printre aceste informații foarte utile despre creditele mici și vei observa că poți obține sume suficiente pentru o mulțime de situații, dar ușor de rambursat, în doar 30 de minute. În plus, după cum vezi, astfel de credite sunt, probabil, cea mai rapidă și mai sigură cale de a face rost de bani atunci când cheltuielile se dovedesc mai mari decât ai prevăzut.

  1. Fă-ți un plan clar când vine vorba despre cumpărături

Când pleci la cumpărături te întorci adesea cu lucruri și alimente de care nu aveai cu adevărat nevoie. Marile magazine au câteva tehnici bine studiate prin care te atrag să cumperi și produse care nu îți sunt necesare. Ori de câte ori mergi la cumpărături, ia o listă și ține-te de ea mereu, fără nicio abatere.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să umpli coșul la supermarket și să îți dai seama la casă că de fapt ai cheltuit mai mult decât planificai. Tocmai de aceea îți propunem să mergi mereu cu o listă la cumpărături la tine și să nu te abați niciodată de la ea. De asemenea, dacă ai achiziiții mai importante, poți să le faci în decursul timpului – într-o lună cumperi un produs, în următoarea altul și tot așa, astfel încât să nu simți pregnant gaura din buget.

  1. Ține o evidență minuțioasă a cheltuielilor

Este cel mai bun principiu pe care îl poți urma când vine vorba despre gestionarea unui buget. Poate părea prea complicat să scrii în evidența respectivă fiecare cheltuială, însă te va ajuta enorm. În prezent există și câteva aplicații pentru telefon foarte ușor de folosit și în care poți scrie toate cheltuielile pe care le faci. Această evidență te va ajuta să îți dai seama ce cheltuieli poți restrânge, unde poți economisi și unde se produce risipă, în cazul în care se produce.

După cum vezi, aceste patru principii nu sunt greu de urmat, însă problema este că ținem prea rar cont de ele. Dacă le ai în vedere zi de zi, vei vedea că probleme financiare vor deveni doar o amintire.

Sursa foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse