4 sfaturi utile dacă te gândeşti să-ţi măreşti familia cu un animal de companie 

A avea un animal de companie ca membru al familiei este o experiență fabuloasă și plină de satisfacții. Însă, nevoile fiecărui animal sunt diferite, iar atunci când eşti în postura de a-ţi lua un animal de companie pentru prima oară, există posibilitatea să nu ştii exact ce să alegi. 

Chiar dacă iubeşti animalele, nu întotdeauna știi exact ce nevoi are fiecare animal de companie şi, prin urmare, nu ştii care ar fi potrivit familiei tale. De aceea, noi ne-am gândit să punem laolaltă câteva dintre cele mai importante sfaturi care îţi vor fi de ajutor în acest proces:

  1. Renunţă la ideile preconcepute

Este foarte posibil să crezi că dacă iubeşti un anume animal, asta înseamnă că este alegerea potrivită. Din păcate, realitatea este alta. Pentru a decide ce animal de companie se potriveşte familiei tale, cel mai important este să ştii care sunt nevoile acestuia. Pentru lucrurile uzuale poţi regăsi în farmacia veterinara online tot ce este nevoie: antiparazitare interne şi externe, accesorii, hrană, produse de îngrijire şi de igienă etc. Însă, ceea ce face cu adevărat diferenţa este timpul pe care animăluţul îl necesită. 

O altă idee preconcepută pe care mulţi oameni o au constă în faptul că animalele de companie de mici dimensiuni sunt cele mai potrivite pentru copii. Unele animale de companie, inclusiv hamsterii și chinchilla, sunt nocturne, ceea ce înseamnă că atunci când copiii vor să se joace, animalele lor de companie nu vor aprecia să fie deranjate. 

  1. Ia în calcul stilul vostru de viaţă

Un animal de companie este un membru cu drepturi depline în familia ta. Dacă aveţi un stil de viaţă agitat şi petreceţi foarte puţin timp acasă, oricât de mult aţi iubi câinii, probabil nu vor fi cea mai bună soluţie. Spre deosebire de pisici, câinii au nevoie să petreacă mai mult timp cu voi şi, mai ales, să fie plimbaţi în aer liber de câteva ori pe zi, fără excepţie. 

Interesează-te despre temperamentul, durata de viaţă şi predispoziţiile de sănătate ale diferitelor tipuri de animale de companie care vă plac, pentru a putea face cea mai bună alegere. 

  1. Nu cumpăra un animal de companie din impuls

Nu de puţine ori reacţionăm din impuls însă, atunci când vine vorba despre un animal de companie, responsabilitatea este uriașă. Acesta va fi un membru al familiei tale pentru o perioadă îndelungată, unele animale putând să trăiască până la 20 de ani. Drept urmare, alegerea făcută trebuie să fie una raţională, pentru a nu o regreta nici măcar o clipă. 

  1. Ia în calcul posibilitatea de a adopta un animal abandonat

Din păcate, România este una dintre ţările cu o rată de abandon foarte mare. De aceea, numărul animalelor fără stăpân care îşi doresc cu disperare o familie este copleşitor. Astfel, fie că apelezi la o asociaţie, la adăpostul public din oraşul tău sau, pur şi simplu, alegi să adopţi o pisică sau un căţel de pe stradă, nu numai că-i vei salva viaţa acelui animal, dar vei avea parte mereu şi de recunoştinţă din partea lui. 

Poţi apela la serviciile unor crescători autorizaţi, dacă îţi doreşti un animal de rasă, eventual un câine cu pedigree. Important este să apelezi doar la persoane autorizate, pentru a face o alegere sigură în privința animalului pe care îl vei primi în familia ta, dar şi a mediului din care acesta provine. 

Aşa cum nu există familie perfectă, la fel se poate spune şi despre un animal de companie. Însă, cel mai important lucru este ca acesta să fie primit cu toată dragostea în familia voastră.


Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial