4 locuri din casă unde se ascund bacteriile. Acordă-le mai multă atenție atunci când faci curățenie

Chiar dacă acordăm o atenție sporită curățeniei, există câteva locuri în casa noastră pe care le trecem cu vederea, fără să știm că aici se ascund o mulțime de bacterii.

Cercetătorii au realizat studii multiple și au descoperit că există 4 locuri pe care oamenii omit să le curețe și care sunt încărcate de bacterii. Astfel, riscul de îmbolnăvire este destul de ridicat, motiv pentru care specialiștii ne sfătuiesc să dezinfectăm cu atenție aceste locuri.

4 locuri din casă unde se ascund bacteriile

1. Chiuveta de la bucătărie

Chiar dacă este un loc ce intră în permanență în contact cu substanțele de curățare, acesta este înțesat de bacterii. Specialiștii au prelevat probe și au descoperit că din cauza impurităților și resturilor de mâncare,  chiuveta de la bucătărie permite dezvoltarea bacteriilor. Mai mult, testele susțin că în acest loc pot exista mai multe bacterii chiar și decât în vasul de toaletă.

2. Telecomanda și tastatura

Telecomanda și tastatura sunt printre cele mai folosite obiecte, ceea ce face ca pe suprafața lor să se strângă o mulțime de bacterii. Specialiștii recomandă ca acestea să fie dezinefectate periodic pentru a ține la distanță microbii.

3. Baia

Cada de la baie este un mediu care permite dezvoltarea bacteriilor, chiar dacă aceasta este curățată frecvent. Atunci când faci duș, pielea moartă și murdăria intră în contact cu acest spațiu, iar apa fierbinte favorizează acumularea de bacterii.

4. Balconul și terasa

Praful este responsabil de răspândirea bacteriilor, ceea ce face necesară curățarea balconului sau a terasei o dată pe săptămână.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum să îți decorezi grădina cu stil. 8 idei care să te inspire

5 plante pe care ar trebui să le ții în baie

6 lucruri pe care orice persoană care locuiește la casă trebuie să le facă o dată pe an

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco