4 legume de toamnă cu efect detoxifiant

4 legume de toamnă cu efect detoxifiant

ceapa

Toamna aceasta profită de beneficiile legumelor de sezon, pentru a scăpa de toxine şi a-ţi ridica imunitatea organismului. Nu lăsa să treacă toamna fără să-ţi faci ‘provizii de antioxidanţi şi vitamine pentru iarnă!

Este de preferat să consumi cel puţin patru legume în stare crudă, pentru a prelua toate substanţele nutritive pe care acestea le conţin. Iată patru legume de toamnă cu efect detoxifiant:

Conopida

Este un aliment foarte sărac în calorii şi grăsimi şi nu conţine colesterol, de aceea este recomandată în curele de slăbire.

Consumul de conopidă determină scăderea rigidităţii vaselor de sânge şi oferă organismului nostru un aport mare de vitamina C şi fibre.

Nutriţioniştii consideră conopida un aliment bun anticangerigen şi detoxifiant al organismului.

Conopida oferă organismului vitaminele A, C, B2, B6, dar şi minerale precum: zinc, fier, magneziu, fosfor, cupru, caroten.

Ceapa

Proprietăţile antimicrobiene ale cepei au fost recunoscute şi apreciate încă din cele mai vechi timpuri. Acest aliment are un conţinut scăzut în calorii şi este bogat în fibre alimentare solubile. Mai mult decât atât, efectele detoxifiante ale acestui cepei sunt foarte puternice.

Este adevărat că din cauza mirosului, ceapa nu este consumată foarte des, dar odată intrată în organism ea face minuni. Cei care consumă des ceapă răcesc foarte rar, iar dacă au contactat o formă de gripă se vindecă repede.

Spre deosebire de ceapa albă, ceapa roşie este mult mai sănătoasă deoarece conţine toată grupa de vitamine B, vitamina C, minerale precum: magneziu, fosfor, zinc, fier şi acid folic.

Vinetele

Studiile au arătat că sucul de vinete este benefic pentru curăţarea ficatului şi al pancreasului, dar şi pentru prevenirea cancerului şi încetinirea procesului de îmbătrânire prematură.

Vinetele au proprietăţi antimicrobiene, anticancericene, antivirale şi anticolesterol. Potrivit cercetărilor, vinetele ocupă locul doi după varză în lupta cu celulele canceroase.

Vânăta are un conţinut ridicat de apă, aproape 93%, multe vitamine: B1, B2, A, C-6 mg, dar şi multe minerale: calciu, sulf, fosfor, potasiu, mangan, iod.

Consumul de vinete este recomandat în cura de detoxifiere, în dieta diabeticilor, astmaticilor, dar şi supraponderalilor.

 Sfecla

Aceasta este o altă legumă pe care nu trebuie să o ocoleşti toamna aceasta, datorită substanţelor nutritive care provin din fibre, minerale şi vitamine.

Sfecla are un puternic efect antioxidant şi detoxifiant, iar rădăcina este o sursă bogată de compuşi fitochimici.

Sucul de sfeclă îmbunătăţeşte activitatea cerebrală, deoarece favorizează fluxul de sânge spre creier. De asemenea, are efecte laxative şi ajută la curăţarea ficatului de grăsimi.

Vezi şi Învaţă să transformi stresul în ceva pozitiv!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate