Ce înțeleg românii prin viață sănătoasă

Ce înțeleg românii prin viață sănătoasă

Peste 84% din români asociază un stil de viață sănătos cu alimentația echilibrată, arată datele unui sondaj recent.

De asemenea, sportul și mișcarea în aer liber completează ideea de viață sănătoasă pentru 70%, în timp ce jumătate dintre răspunsuri au menționat echilibrul viață personală – viață profesională, se arată în sondajul celor de la Vegis.ro.

87% din români consideră că produsele naturiste contribuie la o stare mai bună de sănătate . Astfel, în timp ce peste 84% din cei care au răspuns la sondaj afirmă că totul începe cu alimentația , un procent semnificativ (60%) și -a propus pentrua cest an tocmai atingerea unui echilibru în dietă , alături de un program mai activ de sport.

70% declară că își doresc să reducă sau să renunțe la consumulde zahăr și o treime consideră că în 2019 ar trebui să consume alimente cât mai puțin procesate.

Schimbările pe care doresc să le facă în alimentație în 2019

Infografic Vegis_Viata sanatoasa_partea 1

Întrebați despre schimbările pe care doresc să le facă în alimentație în acest an , 44% au precizat că își doresc să consume mai multe cereale naturale, fără adaos de zahăr (fulgi de ovăz , hrișcă etc), 40% să introducă în dietă suplimente naturale ( spirulina , turmeric etc), în timp ce mai mult de o treime vor să adauge pe lista alimentelor mai multe produse apicole și semințe ( în , cânepă etc).

De altfel, acestea sunt și alimentele naturiste consumate cel mai des , la care se adaugă ceaiurile, consumate de 67% din cei care au răspuns la sondaj.

Printre alimentele care au fost de asemenea introduse în dietă se numără uleiul de cocoș (15%), înlocuitori ai zahărului rafinat (14%), produse fără gluten (6,8%) și Mierede Manuka (5%).
Totodată , 48% consumă regulat suplimente de vitamine și minerale, care îi ajută să își menț în ă energia și imunitatea la cote optime.
Zahărul este alimentul pe care vor să îl reducă în alimentație 70% dintre respondenți .

În topul alimentelor pe care doresc să le elimine, românii au pus grăsimile trans (55%), aditivii alimentari (51%), dar și sarea (26%).
47% dintre respondenți declară că vor să renunțe la carne și la mezeluri, iar un procent similar la lactoză și produse din lapte.

Produsele naturiste, slăbitul și alimentația vegetariană

36% dintre respondenți consideră că produsele naturiste ajută la slăbit , în timp ce 82% sunt de acord că acestea sunt mai sănătoase și contribuie la o stare mai bună sănătate (88%). În ceea ce privește alimentația vegetariană , 37% dintre respondenți sunt de acord că este mai sănătoasă , 37% nu sunt convinși , iar 26% nu consideră mai sănătos acest tip de dietă.

Doar 5% declară că nu știu ce ar trebui să facă pentru a duce un stil de viață sănătos ,iar 43% consideră că a trăi sănătos este o misiune dificilă .

59% alocă sub 300 lei lunar pentru un stil de viață sănătos

Bugetul alocat lunar pentru menținerea unui stil de viață sănătos variază între câteva zeci de lei, pentru 15% dintre respondenți și ajunge până la câteva sute de lei. În timp ce 23% declara că investesc peste 500 lei lunar pentru alimentație și activități sănătoase , 44% alocă între 100 și 300 lei.

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate