De ce femeile nu mai vor să devină mame?

femei-fara-copii

Trăim vremurile în care natalitatea este în scădere, iar femeile nu se mai văd în postura de… mame. Realitatea este că unele femei nu-și doresc să fie mame, de aceea iau decizia de a nu rămâne niciodată însărcinate. Nu ajută la nimic dacă creăm tabere și facțiuni între femei, votând pro sau contra. Mai bine ar fi să ne gândim la motivele care le determină să facă această alegere și să înţelegem de ce femeile nu mai vor să devină mame.

Locul femeii nu mai este de mult la cratiță și nu toate suntem făcute să fim mame și gospodine desăvârșite. Cele care sunt numite egoiste' pentru că nu vor să nască, au de fapt motive care le împiedică să își asume aducerea pe lume a unui copil.

            Iată 5 motive pentru care unele femei nu vor să devină mame:

  1. Pentru că nu vor să renunțe la tabieturi și confortul lor. A fi mamă înseamnă nopţi nedormite, oboseală, îngrijirea unei ființe aproape non-stop. Unele femei nu doresc să intre în această rutină, ci preferă să rămână în confortul unei vieți lipsite de astfel de griji.
  2. Vor să demonstreze că nu toate femeile au instinct matern. Ceea ce e adevărat. Doar faptul că ne-am născut femei nu ne face și mame bune. Suntem doar purtătoare ale sexului feminin, dar nu toate putem și ne dorim să fim mamele cuiva.
  3. Deoarece nu vor să renunţe la cariera lor. Au muncit mult să ajungă într-o poziţie importantă și știu că odată cu nașterea unui copil cariera va fi pe locul doi. Așa că unele femei preferă să se bucure de succesul lor, să fie în vârf, fără a fi nevoite să aibă grija biberoanelor sau scutecelor.
  4. Pentru că nu vor să contribuie la deteriorarea planetei. Sunt femei care nu își doresc copii deoarece știu că resursele planetei sunt limitate, iar a avea un copil înseamnă a-l supune unei vieţi incerte și a contribui la epuizarea resurselor. De aceea aleg să nu îl aibă.
  5. Pentru că nu vor să renunţe la un anumit stil de viaţă. Le place să se distreze, să iasă în cluburi cu prietenii, iar un copil le-ar limita din multe puncte de vedere.

foto: Shutterstock

Citește și:

De cât timp au nevoie partenerii pentru a se simți confortabil în relația de cuplu? Diferențele între bărbați și femei sunt majore!

Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci:

7 erori pe care le comitem când ne cerem scuze. Ce nu trebuie să spunem, ce nu trebuie să facem ca să nu înrăutățim situația

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera