Ce ar trebui să alegem: implant dentar sau proteză dentară?

implant dentar

Spre deosebire de implantul tradițional cu care suntem familiarizați cu toții, sistemul de implant dentar este indicat persoanelor care și-au pierdut majoritatea dinților sau celor care au dinții prezenți compromiși.

Statisticile recente arată că România se numără printre populațiile cu cele mai grave probleme dentare din Europa, dar și la nivel mondial. 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin un dinte, potrivit datelor Eurobarometru, iar 3 din 10 nu mai păstrează niciun dinte natural.

Pe lângă proteza dentară și implantul tradițional mai există sistemul de implant dentar. Acesta este recomandat persoanelor care au pierdut minim patru dinți, permițând montarea rapidă, iar funcționalitatea lui este imediată. Există chiar posibilitatea de a avea un zâmbet nou în doar o zi.
Tratamentele stomatologice moderne ne oferă posibilitatea de a alege un sistem de implant dentar care este mai rapid și elimină necesitatea unor operații complexe (cum ar fi, liftingul de sinus care este invaziv). Aceasta este o alternativă excelentă la implantul tradițional și proteza dentară.

Noul sistem de implant dentar, numit Straumann® PRO Arch, este indicat persoanelor care și-au pierdut minim patru dinți sau celor care au dinții total compromiși. De asemenea, este considerat a fi cea mai bună alternativă pentru persoanele cărora li s-a recomandat purtarea protezei dentare. Sistemul este de fapt o lucrare fixă, montată cu ajutorul a 4-6 implanturi inserate în unghiuri și poziții strategice și reprezintă soluția ideală și pentru pacienții cu resorbție osoasă” spune dr. Alexandru Georgescu, Study Club President, International Team of Implantology, mentor Straumann și medic primar stomatolog la Dent Estet.   

Iată beneficiile indicate de specialiști pentru implantul dentar versus proteza dentară:

  • Nu necesită îndepărtare zilnică pentru curățare
  • Nu necesită adezivi
  • Nu irită gingiile
  • Gust și senzații de rece și cald îmbunătățite
  • Nu schimbă gustul alimentelor, lucru întâlnit în cazul protezelor
  • Previne resorbția osului
  • Estetică naturală
  • Dicție îmbunătățită

Foto: Shutterstock

Citește și:

5 alimente recomandate pentru un mic dejun sățios care îți vor satisface apetitul

9 semne de manipulare emoțională. Cum să-i recunoști pe cei care încearcă să obțină totul de la tine fără să dea nimic în schimb

Cum scapi de balonare în 60 de secunde

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate