3 tipuri de masaj facial anti aging

hepta_412234

Rolul masajului facial este acela de a stimula circulația sangvină, de a ajuta mușchii feței să aibă mai multă fermitate și de a face drenajul la nivelul feței. Toate acestea contribuie la menținerea elasticității pielii, dar și la păstrarea unui tonus muscular bun și la prevenirea apariției ridurilor.

Masajul facial clasic

Acest tip de masaj este învățat de orice viitor cosmetician, care are o profesoară bună la cursuri. Masajul începe de la nivelul decolteului spre față, prin mișcări ample de întindere și de ridicare a pielii. Cât timp execută masajul, mâinile cosmeticienei nu trebuie să părăsească fața clientei.

La nivelul bărbiei și al obrajilor se aplică următoarele manevre: neteziri, ciupituri, frământări, pălmuiri.

În jurul ochilor se fac cerculețe și opturi, cu masarea ușoară a sprâncenelor. Pe nas și pe frunte se aplică o serie de mișcări succesive și energice, prin întrepătrunderea degetelor. Masajul se încheie atunci când mâinile cosmeticienei coboară spre zona decolteului, unde se aplică câteva mișcări de rotație a pumnilor. Apoi palmele se deschid în formă de evantai, la nivelul umerilor. Tipul acesta de masaj calmează sistemul nervos și oferă o stare profundă de bine. Mai mult, aceste mișcări au efect anti aging asupra chipului.

Masajul ayurvedic

Tehnica masajului indian ayurvedic se aplică de la nivelul scalpului, prin mișcări energice. Înainte de a începe masajul, însă, terapeutul încearcă să stabilească o legătură cu clienta. De aceea, presează ușor degetul arătător între spâncenele acesteia. Masajul scalpului începe din zona în care s-a turnat ulei și care a fost aleasă calculând cinci degete de la nivelul frunții.

Scalpul se masează prin presiuni ușoare la început, apoi prin mișcări din ce în ce mai energice. Spre deosebire de masajul facial clasic, la acest tip de masaj, mișcările coboară de-a lungul feței spre decolteu. Masajul se face cu uleiuri preparate din plante după rețete indiene, sau cu un ulei de susan. La finalul ședinței fața clientei este revigorată și întinerită.

Masajul Thalgo

Acest tip de masaj are legătură cu produsele Thalgo și include un întreg ritual de pregătire și masare a clientei. În primul rând, clienta este învăluită în arome marine, pentru a se relaxa. Apoi, cosmeticiana execută cu brațele câteva mișcări lente, de netezire la nivelul urechilor. Datorită faptului că urechile clientei sunt acoperite de un prosop îi induce acesteia senzația că aude valurile mării, iar relaxarea devine profundă.

Masajul Thalgo se axează pe întinderea ridurilor, printr-un masaj care se execută de la nivelul degetelor. Atenția cosmeticienei este centrată pe suprafețe mici ale pielii, pe care insistă, pentru a relaxa mușchii feței și a estompa ridurile. După masaj, urmează întotdeauna tratamentul cosmetic care reprezintă o încununare a acestui ritual de înfrumusețare.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete