3 lucruri pe care le fac diferit femeile care au deplină încredere în ele însele

Unele femei emană grație și încredere atunci când intră într-o încăpere, captivând întotdeauna oamenii din jur. Este vorba despre acele femei care par să se descurce cu ușurință în orice situație, păstrând mereu zâmbetul pe buze. Nu au mereu formele unui fotomodel sau sau o inteligență fără cusur, ci sunt mai degrabă femei obișnuite, care prin felul lor de a fi te fac să îți dorești compania lor. Secretul constă în încrederea lor debordantă, care le ajută să înfrunte cu lejeritate orice surpriză a vieții, făcând totul să pară mai ușor. Această trăsătură nu este însă una cu care te naști, ci necesită mult exercițiu de-a lungul anilor. Nu sunt puține poveștile unor astfel de super-femei care s-au transformat din adolescente timide în femei de succes. Iată ce poți face diferit pentru a-ți alimenta încrederea în propriile puteri:

  1. Sărbătoreşte succesele

Fii mândră de realizările tale. Recunoscându-ți meritele, poți să cultivi o mentalitate de succes, poți analiza ce funcționează bine în viața ta și de ce anumite acțiuni au succes. Acest lucru te poate inspira să replici acele lucruri pozitive și să le aplici în îndeplinirea altor țeluri de viață. Tehnici precum afirmarea reușitelor și vizualizarea viitoarelor realizări s-au dovedit de efect pentu oamenii de succes, așadar concentrează-te asupra a ceea ce ai realizat și nu te lăsa copleșită de o listă lungă de dorințe încă neîndeplinite. Sărbătorindu-te vei fi mai motivată în urmarea altor scopuri de viață și vei fi căpăta mai multă încredere în forțele proprii.

Nu te teme sa dai o mare petrecere, cu toți apropiații, pentru a sărbători acea mare realizare profesională (o promovare, un job nou, un client important) sau chiar personală (mutarea la casă noua, o logodnă, o decizie importantă în viață). Nu este o aroganță să închini un pahar de șampanie în cinstea ta. Și nu orice sampanie, ci una de înaltă calitate, în a cărei trăsături te poți regăsi. De pildă poți alege șampania Moet Chandon ce are o tradiție respectabilă de 250 de ani, o șampanie cu maturitate ce îmbină multiple soiuri de viță de vie pentru a obține senzații elegante și note rafinate. Culoarea aurie, ce amintește de grandoare, aroma caldă și blândă, textura fină îmbinată cu efervescența specifică șampaniei ar putea fi modul ideal de a descrie trăsăturile complexe ale unei personalități de succes.

  1. Practică regulat propriul ritual pentru starea de spirit pe care ți-o dorești

Unii din cei mai mari artiști, filosofi, speakeri sau chiar avocați practică un ritual care să-i inducă în starea de spirit de care au nevoie pentru a avea succes înainte de un eveniment important. Fie că trebuie să îți calmezi emoțiile, fie că ai nevoi de energie înaintea unei prezentări, un mic ritual de încurajare te ajută să intri în starea de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârșit o anumită acțiune de care depinde succesul tău. Practic, un ritual creează acel sentiment care te motivează și pe care vrei să îl emani celorlalți.

Aceste ritualuri variază de la o persoană la alta și pot include atât anumite acțiuni fizice, cât și vocalizarea unor cuvinte de încurajare. Câteva exerciții de respirație te pot ajuta să îți înfrângi emoțiile, la fel cum o pereche de pantofi cu toc sau parfumul preferat te pot face să te simți mai feminină atunci când te pregătești pentru o întâlnire. Pe de altă parte, unele persoană se simt mai inspirate dacă se așază în fața oglinzii și își rostesc cuvintele motivaționale preferate, care să se concentreze asupra propriilor calități.

  1. Pune-ți întrebări care oferă sentimentul de putere

Dacă ești o persoană care se lasă ușor copleștiă de problemele și dificultățile de care se lovește în viața de zi cu zi, vei avea nevoie de un exercițiu care să te facă să simți că ai din nou control asupra situației. Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să evaluezi cu atenție situația apărută și să încerci să afli ce înseamnă cu adevărat anumite lucruri, prin asocieri. Aceste asocieri sunt inițiate de întrebări, însă modul în care formulezi întrebarea face diferența între sentimentele descurajante și cele care încurajează. Spre exemplu, o întrebare precum „De ce mi se întâmplă asta mereu mie?' este una negativă, care te fac să te simți neputincioasă. La polul opus, întrebările precum „Ce mă face fericită acum?', „Pentru ce sunt recunoscătoare?' sau „Ce ar putea să mă facă fericită dacă aș vrea?' te ajută să alungi sentimentele negative și să preiei controlul asupra stării tale psihice.

Controlul și încrederea sunt atribute puternice pe care orice femeie ar trebui să le dețină. Învinge-ți timiditatea prin acești pași simpli. Pune-i în practică de fiecare dată când te simți vulnerabilă și vei fi învăluită de un sentiment de putere și încredere în forțele proprii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse