3 lucruri de care depinde sănătatea ta și pe care le treci prea des cu vederea. Sunt mai importante decât crezi

lucruri de care depinde sanatatea ta

lucruri de care depinde sanatatea ta

Toată lumea știe care sunt aspectele importante când vine vorba despre un stil de viață sănătos, dar sunt și factori pe care multe femei îi trec cu vederea.

Pare că faci totul ca la carte, însă tot nu te simți cu adevărat în formă? Există câteva aspecte pe care o mulțime de femei le ignoră, dar care joacă un rol esențial când vine vorba despre sănătatea lor. Nu este suficient să mănânci sănătos și să faci vizite periodice la medic, este important să ai grijă la micile obiceiuri cu un impact deosebit asupra sănătații tale. Iată care sunt factorii pe care îi treci prea des cu vederea, dar care sunt extrem de importanți pentru un organism puternic:

  1. Odihna joacă un rol esențial în toate funcțiile organismului, iar dacă nu ai parte de ea întregul tău organism are de suferit. Ce trebuie neapărat să știi

Ai atât de multe lucruri de făcut, încât rareori apuci să dormi suficient și nici chiar după o noapte de 8 ore de somn nu te simți odihnită? Nu doar cantitatea este importantă, ci și calitatea. Dacă nu ai parte de un somn cu adevărat odihnitor are de suferit sistemul tău imunitar, lăsându-ți organismul vulnerabil în fața virusurilor, dar și metabolismul și puterea ta de concentrare. Un alt lucru pe care nu trebuie să-l omiți este poziția corpului când dormi și toate obiceiurile pe care le ai înainte de culcare.

Trebuie să știi, în primul rând, că fără o saltea de bună calitate nu vei reuși niciodată să ai parte de odihna aceea vindecătoare, care să te ajute să eviți bolile și suprasolicitarea. Alegând o astfel de saltea croită după nevoile tale specifice faci un pas înainte către nopți cu adevărat liniștite și dimineți în care te simți cu adevărat în formă. Mai mult decât atât, ele îți oferă și o poziție corectă în timpul somnului, așa că nu ve mai avea dureri apăsătoare de spate sau în zona cervicală.

Alte obiceiuri în măsură să îți afecte somnul sunt consumarea băuturilor cu mult zahăr (inclusiv sucuri naturale de fructe, care energizează organismul) sau care conțin cofeină (cafea, ceai negru, ceai verde) după ora 16.00, o cină prea bogată, consumul de alimente dulci și snack-uri înainte de culcare. De asemenea, nu este recomandată nici prezența televizorului în camera în care dormi și nici petrecerea timpului pe tabletă sau pe telefon înainte de culcare.

  1. Nu te ridici cu orele de pe scaun? Sănătatea ta poate avea de suferit

Locul tău de muncă implică lucrul la calculator timp de 8-9 ore pe zi? Trebuie să știi că statul prelungit pe scaun (sau în picioare, după caz) poate avea consecințe dezastruoase asupra coloanei vertebrale. Este și motivul pentru care tot mai mulți tineri ajung la medic acuzând dureri puternice de spate. Dacă nu poți să-ți schimbi scaunul cu unul ergonomic, care să-ți ofere o poziție corectă, trebuie neapărat să faci pauze și să te ridici în picioare la fiecare oră și să faci câțiva pași prin birou.

E foarte ușor să rămâi prinsă în sarcinile de lucru și nici să nu realizezi că nu te-ai ridicat de pe scaun de 2-3 ore, însă trebuie neapărat să îți pui sănătatea pe primul loc.

  1. Ce riști dacă petreci prea puțin timp în aer liber

Singurele momente când ieși din casă sunt cele prilejuite de drumul până la serviciu și înapoi acasă? E cazul să petreci mai mult timp în aer liber, dacă îți dorești un sistem imunitar rezistent și un sistem osos puternic. Chiar și în perioadele friguroase, este important să ieși afară, atât pentru corp, cât și pentru minte.

În caz contrar, vei avea o imunitate deficitară și un organism vulnerabil la răceli și la alte boli virale, vei fi și mai stresată și vei simți mai apăsătoare ca niciodată grijile de zi cu zi. Este foarte important să petreci cât mai mult timp posibil în aer liber, chiar dacă activitățile de zi cu zi par mai importante. Când iei o pauza la serviciu, ce-ar fi să te plimbi puțin pe afară? Te vei simți revigorată și plină de energie.

Sursa foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate