Cu o mulțime de criterii de îndeplinit pentru un outfit la modă, uneori uităm că vara pielea noastră se poate irita cu ușurință. Este o problemă comună pe care o au multe femei, indiferent de greutate sau de vârstă.
Iritațiile pielii apar vara din două motive principale: umezeală și frecare. Vara transpirația este mai abundentă și atunci când coapsele tale se ating în timpul mersului în mod constant se produc mult mai ușor leziuni ale pielii. Iritația apărută din cauza căldurii mai este denumită și sudamină și este cauzată de blocarea glandelor sudoripare.
Îmbrăcămintea joacă și ea un rol important în crearea condițiilor nefavorabile pentru corpul tău. Dacă ai în plan să porți o rochie vaporoasă sau o pereche de pantaloni scurți prea strâmți, pielea de pe coapsele tale se poate irita din cauza transpirației și a mersului pe jos.
Hainele nepotrivite pot face rău pielii tale, favorizând apariția iritațiilor. Atunci când coapsele se ating sau haine freacă pielea mai sensibilă, pot apărea iritații și microleziuni. Mai ales în cazul pielii de pe coapsele interioare, pielea este sensibilă, reține mai multă umezeală și este mult mai predispusă la infecții și iritații. Ca urmare a transpirației excesive, glandele sudoripare sunt blocate și pot determina apariția unor mici coșuri, mâncărime, senzație de arsură și mult disconfort.
Blugii strâmți, colanții de lycra sau rochiile largi, vaporoase favorizează frecarea pielii și apariția zonelor roșii, iritate mai ales în zonele cu pliuri sau unde pielea se atinge de haine. Îmbrăcămintea din materiale sintetice nu lasă pielea să se aerisească și sunt recomandate haine mai lejere din bumbac, mătase sau in. Hainele din fibre naturale absorb transpirația, sunt confortabile și țin praful la distanță. Îmbrăcămintea organică este alegerea ideală pentru pielea sensibilă, este ușor de îngrijit și este potrivită pentru orice vârstă. În special bumbacul organic a revenit în atenția marilor branduri și poți găsi în magazine numeroase modele și articole de îmbrăcăminte din acest material.
Dacă vrei totuși să porți o rochiță special luată pentru o ocazie sau vrei pur și simplu să te simți confortabil întreaga zi, folosește o jartieră cu silicon pentru prevenirea iritației. Aceasta este o bandă satinată din microfibră, fabricată din țesături moi elastice și care previne frecarea coapselor. Chiar și în cazul unei zile pline și agitate, poți să stai liniștită – jartierele nu te vor lăsa la greu! Pe interior are benzi fine de silicon care previn alunecarea pentru ca tu să îți duci la îndeplinire toate planurile.
Benzile se vând în seturi de 2 piese și, înainte de a comanda, ai grijă să măsori corect circumferința coapsei în partea cea mai de jos a aplicării jartierei. Dedică acestei acțiuni timpul necesar și nu te grăbi să aproximezi din memorie. Alegerea măsurii potrivite înainte de comandă este esențială pentru a beneficia de toate avantajele produsului! Aceste benzi sunt cea mai simplă și eficientă soluție pentru a preveni iritațiile și împiedică frecarea pielii din zona coapselor. Sunt simple, discrete și se pot purta sub fuste, rochițe de vară sau costume de birou. Iar dacă materialul din care sunt realizate este destul de fin, ele pot fi purtate chiar pe sub colanți sau fuste foarte strâmte.
Deși uneori poți primi și recomandarea de a purta dresuri normale, acestea nu sunt nici practice, nici comode pe timpul verii. Jartierele nu sunt gândite cu scopul de a-ți subția picioarele sau de a-ți modela corpul, așa că te vei simți confortabil în pielea ta.
Nu te da cu cremă sau nu folosi alte tratamente de piele înainte să pleci de acasă pentru că acestea vor umezi pielea și vor favoriza apariția iritațiilor în zonelor predispuse. Poți folosi cremele hidratante seara înainte de culcare pentru ca ingredientele să fie absorbite peste noapte.
Hidratarea este esențială, cu atât mai mult pe timpul verii. Încearcă să bei 2 litri de apă pe zi pentru a-ți ajuta corpul să își regleze temperatura în mod constant și pentru a evita transpirația excesivă.
După o zi călduroasă și plină de drumuri prin oraș ai nevoie de un duș cu apă călduță. Evită apa fierbinte și spală zona iritată cu un săpun antibacterian pentru a evita apariția infecțiilor și alte complicații. Încearcă să păstrezi pielea hidratată și evită să folosești geluri de duș sau creme ce conțin parfum sau alcool. La fel de nepotrivite sunt și cremele exfoliante și scruburile, chiar dacă uneori conțin uleiuri hidratante.
După duș poți aplica o loțiune calmantă, iar apoi alege o pijama de bumbac, subțire și relaxează-te într-o cameră în care ai un ventilator sau aer condiționat. Tot pentru a te relaxa, poți încerca masaje și sesiune de remodelare corporală pentru a-ți îmbunătăți sănătatea pielii, dar și pentru a ajuta circulația sanguină.
Aceste iritații sunt o problemă cu care se confruntă multe femei din cauza mișcării de frecare și a umidității, indiferent de greutate. În orice caz, nu trebuie să te sperii! În mod normal, erupția cutanată ar trebui să se retragă atunci când pielea nu mai este expusă factorilor ce au dus la apariția ei. Dacă după o vreme iritația ta nu pare că se retrage, îți recomandăm o vizită la medicul dermatolog chiar dacă poți găsi o mulțime de alte soluții și remedii recomandate în mediul online. Pudrele, gelurile sau tot felul de alte soluții se pot dovedi utile în anumite cazuri, dar rezolva problema doar temporar și trebuie să le iei cu tine prin oraș. Dermatologul va evalua corect problema și cauzele și îți va prescrie cele mai potrivite remedii pentru cazul tău.