3 elemente importante în amenajarea curții casei tale

A locui în propria casă pe pământ, după zeci de ani petrecuți într-un apartament deseori neîncăpător, este, pentru mulți oameni, un vis frumos devenit realitate. Bineînțeles, viața la casă are, ca orice lucru, avantaje și dezavantaje, însă, dacă este ceea ce ți-ai dorit, nu poți decât să te bucuri de toate momentele petrecute aici. 

Amenajarea unei locuințe este un proces complex și solicitant, mai ales atunci când ești constrâns de timp și de buget, lucruri cu care toată lumea se confruntă. Însă, indiferent cât de obositoare sunt primele luni ale amenajării noii case, acestea devin frumoase amintiri, de care ne bucurăm mulți ani. Odată ce ai finalizat de amenajat interiorul casei, culoarea și textura parchetului, a gresiei și a faianței, modelul și culoarea ușilor, balustrada scărilor interioare, în cazul în care există, după ce ai stabilit cum o mobilezi și utilezi, nu îți rămâne de amenajat decât spațiul exterior. De multe ori, entuziasmul este atât de mare, încât multe persoane aleg să se mute în casa nouă și să se ocupe ulterior de amenajarea curții și a detaliilor. 

Majoritatea dintre noi acordăm o foarte mare importanță amenajării interioare, deși, în final, petrecem o foarte mare parte din timp în curte, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ne și dorim această mutare. Din acest motiv, este recomandat să ne păstrăm energie și pentru amenajarea terenului din jurul casei, indiferent de dimensiunea lui, deoarece acesta va fi prima noastră imagine în momentul intrării pe poartă și, cel mai probabil, locul unde ne vom petrece o mare parte din an, atunci când vremea ne permite. Astfel, dacă nu apelăm la un arhitect peisagist, putem să ne amenajăm singuri curtea, documentându-ne cu atenție de pe site-urile de specialitate și din alte materiale disponibile online. 

Iată care sunt cele 3 elemente importante pe care să ne axăm, atunci când amenajăm curtea interioară:

  1. Iluminatul

În funcție de tipul de lumină ales (lumină rece sau caldă), stabilești care este stilul ce va predomina în curte. Dacă preferi un design minimalist și modern, se recomandă montarea unor lampi cu led care, pe lângă consumul mic de energie electrică, oferă curții o lumină puternică, ce va pune în valoare toate elementele. Însă, dacă vrei o curte cu o ambianță relaxată, lumina caldă este elementul principal. 

  1. Vegetația

Verdele este culoarea care ne transmite un sentiment de calm și libertate, pe care cu toții ni-l dorim, mai ales după o zi solicitantă. Dacă vei alege să pui gazon, fie tip rulou, fie prin însămânțare, această zonă te va îmbia să petreci mai mult timp în aer liber, ca să te relaxezi ori  ca să practici sportul preferat. 

  1. Mobilierul și accesoriile

La fel precum în cazul iluminatului, nuanța mobilierului de grădină și accesoriile alese vor crea imaginea de ansamblu, ceea ce necesită o atenție suplimentară. Culorile puternice și modelele voluminoase sunt moderne, dar trebuie să dispui de un spațiu suficient de mare pentru a nu părea încărcat. Un mobilier în nuanțe deschise sau din răchită va oferi locului un aer relaxat, iar elementele decorative ar trebui alese în funcție de acesta. 

Timpul petrecut în aer liber este, de cele mai multe roi, alături de familie sau prieteni, astfel încât este important ca spațiul să fie amenajat pe gustul nostru, dar la final, să fie un loc confortabil. Este bine ca atât mobilierul, cât și elementele decorative să fie alese în raport cu spațiul disponibil, culorile și texturile să fie complementare, pentru a crea un spațiu funcțional și plăcut. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Romstal

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial