2008 O noua sansa

2008 O noua sansa
Uncategorized

2008 are un puternic trend ascendent, in care toata lumea construieste, lanseaza proiecte noi, le dezvolta pe cele vechi si isi implineste visuri. Mihaela Dicu iti arata care sunt oportunitatile acestui an si cum sa te feresti de eventualele capcane ale destinului.

Innoire cu sextilul Jupiter – Uranus
Jupiter reprezinta legea, administratia, cresterea, expansiunea, dar si excesul, lipsa de masura. Uranus reprezinta innoirea, modernizarea, energia, dar si anarhia, spiritul rebel si refractar, evenimentele bulversante. Anul trecut, cei doi au fost in conflict, accentuandu-si reciproc metehnele. Din fericire, in 2008 vor conlucra armonios printr-o serie de sextile menite sa le valorifice calitatile. Sextilele dintre Jupiter si Uranus largesc campul de actiune, inclina spre o atitudine increzatoare, catre dorinta de innoire si schimbare in bine. Deschid un ciclu de autoritate dinamica, exercitata cu mana forte, dar in scopul unor realizari pozitive. La nivel personal aduc speranta, indrazneala, spontaneitate, solidaritate, creativitate, initiativa si succes. Ne favorizeaza pe toti, dar in special pe Capricorni, Pesti, Tauri, Scorpioni, Raci si Berbeci. In 2008 vom beneficia de trei sextile (60o) exacte intre Jupiter in Capricorn si Uranus in Pesti: pe 29 martie, 21 mai si 13 noiembrie. Efectele se vor resimti puternic in perioada februarie-iunie inclusiv si octombrie-decembrie.

Vant in panze
Progres cu trigonul Jupiter-Saturn
Anul 2007, desi a fost dificil si agitat, a insemnat pentru multi un progres. Asta fiindca Jupiter in Sagetator s-a inteles bine cu Saturn din Leu. In septembrie, Saturn a trecut in Fecioara, iar "prietenia" de care vorbeam a luat o scurta pauza. In ajunul sarbatorilor, Jupiter trece in Capricorn, bunele relatii sunt reinnodate si cei doi promit sa ne sprijine si in anul ce vine.
– Saturn in Fecioara este favorabil studiului analitic, stiintelor practice, cercetarilor din domeniul medico-farmaceutic, celor legate de igiena si alimentatie, dar si eforturilor privind protectia sociala, a mediului si a animalelor.
– Jupiter in Capricorn intareste autoritatea politica, pe care o orienteaza spre ordine, integritate si responsabilitate. Incurajeaza prosperitatea obtinuta prin perseverenta, lanseaza politici menite sa conduca la o ameliorare moderata, dar temeinica, a afacerilor si pietelor economice. Da un impuls constructiilor imobiliare, exploatarii zacamintelor, turismului montan si rural. Fecioara si Taurul sunt semne de pamant, practice, realiste, solide si ferme, care cauta siguranta fizica si materiala. Inclina spre acumularea treptata, dezvolta simtul de prevedere, prudenta, ratiunea si controlul. Sub obladuirea lor, disciplina, metoda si strategia devin instrumente foarte eficiente.
– Ciclul Jupiter-Saturn este strans legat de evolutia politica si financiara a lumii. Anii in care Jupiter si Saturn se afla in semne prietene (cum se intampla si in 2008) sunt considerati ani de crestere si dezvoltare. Influenta celor doi se va reflecta la nivel international, national si personal. Cei mai implicati vor fi Capricornii, Fecioarele, Taurii, Scorpionii, Sagetatorii, Pestii si Berbecii.
– In 2008 se vor produce trei aspecte precise de trigon (120o) intre Jupiter in Capricorn si Saturn in Fecioara: pe 21 ianuarie, 9 septembrie si 21 noiembrie. Efectele maxime ale trigonului se resimt mai puternic in aceste luni.

Bete-n roate
Dezordine cu opozitia Saturn – Uranus
Opozitia Saturn – Uranus se va manifesta in ultimul trimestru din 2008. Saturn patronand structura, iar Uranus anarhia, conflictul dintre cele doua planete poate aduce dezordine, tulburari si instabilitate.
La nivel macro, creste riscul de dificultati politice si administrative, de disfunctii institutionale, de subminare a puterilor instituite, poate chiar de catastrofe naturale. Daca evenimentele de acest gen vor putea fi tinute in frau, depinde doar de puterea lui Jupiter, care aspectand armonios fiecare dintre cele doua planete, ar putea sa joace rol de mediator sau macar de atenuator. La nivel personal, opozitia Saturn – Uranus antreneaza o perioada de dezorganizare, lipsa de perseverenta, adversitati, accidente. Si, desi Jupiter va incerca sa regleze lucrurile, este de preferat ca cei nascuti in zodiile Fecioarei si Pestilor sa fie prudenti si prevazatori, iar Gemenii si Sagetatorii sa ia si ei aminte.

Amana calatoriile si negocierile
Mercur retrograd afecteaza reflexele fizice si intelectuale, scade puterea de concentrare, induce neatentie, neplaceri legate de comunicare si mijloacele de comunicare, de deplasari.
In astfel de perioade se recomanda mai multa luare-aminte cand vine vorba de acte, contracte, inscrisuri oficiale si o buna pregatire inainte de negocieri, interviuri, examene. Comertul, actiunile de schimb si transmitere pot fi perturbate. Mercur retrograd este insa favorabil verificarilor, recapitularilor, reluarii unor idei mai vechi. Iata retrogradarile din 2008:
28 ianuarie – 19 februarie, cu efecte mai accentuate pentru Varsatori, Gemeni si Fecioare.
26 mai – 19 iunie, cu efecte mai accentuate pentru Gemeni si Fecioare.
24 septembrie -15 octombrie, cu efecte mai accentuate pentru Balante, Gemeni si Fecioare.

Pe campul lui Marte
Pericol neasteptat
1-15 ianuarie Perioada agitata, fiindca Marte reface opozitia cu Pluto. Aspectul are caracter periculos si distructiv, deci prudenta in zilele respective. Atentie in special pentru Gemenii si Sagetatorii nascuti in ultima saptamana a zodiei lor. – 4 – 20 martie Marte va fi din nou in opozitie cu Pluto, predispunandu-ne la pericole bruste si violente. De data aceasta cei mai vizati sunt Racii si Capricornii nascuti in prima saptamana a zodiei lor.

Atentie, Fecioare!
1-20 iulie Pe 1 iulie, Marte intra in Fecioara, unde se intalneste cu Saturn. Conjunctia exacta se produce pe 10 iulie, dar influenta ei se intinde pana pe 20 iulie. Intalnirea dintre cei doi "malefici" poate avea efecte dure: violenta, distrugere, conflicte. Are insa si efecte pozitive, precum: cresterea perseverentei, a tariei de caracter si a rezistentei la efort. Conjunctia ii va influenta in special pe cei din Fecioare, Pesti, Gemeni si Sagetator, cu atentionare speciala pentru Fecioarele nascute intre 23 august si 3 septembrie.

Pe campul lui Marte
Pasiuni dezlantuite
1-20 septembrie Venus si Marte merg la brat prin Balanta. Conjunctia lor poate starni pasiuni puternice. In general, exalta simturile si instinctele, scotandu-le de sub controlul ratiunii. Poate sa compromita pacea, sa aduca rupturi de contracte sau relatii, s.a. Prudenta pentru toata lumea, dar in special pentru Balante, Berbeci, Capricorni si Raci.

Eclipsele si Agenda varcolacilor
Legendele spun ca Soarele sau Luna dispar in timpul eclipselor fiindca sunt mancate de varcolaci. Traditia astrologica sustine ca saptamanile din jurul eclipselor au o incarcatura speciala, cel mai adesea negativa. Iata mai jos datele eclipselor din 2008:
Prima tura:
7 februarie, 05:44 – Eclipsa inelara de Soare, cu Soare – Luna la 17o44′ Varsator.
21 februarie, 05:30 – Eclipsa totala de Luna, cu Luna la 1o52′ Fecioara.
Nota generala: posibile erori de judecata sau de comunicare. Iluzii nefondate, lipsa de realism. Evenimente frustrante, neplacute, care vin/se declanseaza prin vesti, acte, documente scrise ori prin intermediul unor persoane tinere.
In vizor: Varsatorii nascuti in jur de 6-7 februarie si Fecioarele nascute in jur de 24-25 august.
Vizibilitate: Deoarece se petrece inainte de rasarit, eclipsa de Soare din 7 februarie nu este vizibila in Romania. Eclipsa de Luna din 21 februarie este vizibila.

Tura a doua:
1 august, 13:12 – Eclipsa totala de Soare, cu Soare-Luna la 9o31′ Leu.
17 august, 00:16 – Eclipsa totala de Luna, cu Luna la 24o21′ Varsator.
Nota generala: Intamplari neasteptate, insolite. O situatie neplacuta aparent insolubila se limpezeste si isi gaseste rezolvarea. Temerile se risipesc. Eclipsa cere punerea in aplicare a solutiilor fara amanare. Obstacolele pot fi inlaturate prin dragoste sau cooperare.
In vizor: Leii nascuti in jur de 1 august si Varsatorii nascuti in jur de 13 februarie.
Vizibilitate: Eclipsa de Soare din 1 august poate fi observata de pe teritoriul Romaniei, dar numai partial, la cca. 30% din efect.

Special 2008: Pluto in Capricorn
Pluto este o planeta lenta, cu o miscare greoaie, careia ii trebuie nu mai putin de 245 de ani ca sa strabata cele 12 semne zodiacale. Din acest motiv, trecerea lui dintr-un semn intr-altul constituie un eveniment demn de luat in seama.
In 2008 Pluto iese din Sagetator si intra in Capricorn. Trecerea se face in doua etape: intre 26 ianuarie -14 iunie si apoi dupa 27 noiembrie, cand Pluto ramane in Capricorn pana in 2024. "A cuceri", "a stapani", "suprematie" sunt cuvintele care revin cel mai des in aceasta perioada. Capricornul este un semn al ambitiei, ascensiunii si controlului, iar Pluto este o planeta care vrea putere si control la randul ei. Pentru a afla semnificatia acestei treceri pentru urmatorii 16 ani, iata ce s-a intamplat in conditii similare:
1516-1532 – Herman Cortes cucereste Mexicul, iar Francisco Pizzaro ingenuncheaza imperiul incas; incepe suprematia imperiului otoman sub conducerea lui Suleiman Magnificul, India e dominata de imperiul Mogul.
1763-1778 – Ecaterina cea Mare domneste cu mana de fier in Rusia, regele Gustav al III-lea preia puterea absoluta a Suediei printr-o lovitura de stat, principele Prithvi Narayan Shan cucereste, unifica si stapaneste Nepalul.
Deocamdata, in sederea in Capricorn din 2008, Pluto incearca sa-i intinda o mana de ajutor lui Saturn, in eforturi constructive. Cei nascuti la cumpana dintre Sagetator si Capricorn (18 si 25 decembrie) se vor simti bulversati, fiindca pe unde trece, Pluto cam rascoleste lucrurile. Incomodati s-ar putea simti si cei nascuti la finele Gemenilor si inceputul Racului (18-25 iunie), la confluenta dintre Fecioara si Balanta (20-26 septembrie) sau dintre Pesti si Berbec (17-23 martie).

Berbec (21.03-20.04)
Pentru Berbeci, 2008 pune mare accent pe cariera si munca. Jupiter le ofera sansa unor progrese importante, le promite afirmarea, poate chiar faima. Pe de alta parte, Saturn le pretinde sa trudeasca sustinut si continuu. Merita insa osteneala, caci eforturile vor da rod nu doar acum, ci si in anii viitori – Pluto in Capricorn le deschide Berbecilor o era de mari ambitii! Iulie va fi o luna de munca dura, epuizanta, iar in septembrie se impune luarea unor decizii, care este posibil sa implice si o colaborare. Sanatatea nu trebuie defel neglijata, caci bolile netratate se pot croniciza. Atentie mai ales la dantura, oase, articulatii, digestie. Sentimental, anul este neutru. Se poate ca august-septembrie sa incite la pasiune, dar cu riscul unor neplaceri datorate impulsivitatii si exagerarii.

Taur (21.04-21.05)
Taurii vor avea un an stabil si prosper. Apartin unui semn de pamant, iar bunavointa pe care le-o arata Jupiter si Saturn aflati in celelalte doua semne de pamant (Fecioara si Capricorn) constituie exact genul de sprijin pe care se pricep sa-l fructifice cel mai bine. Vor inainta cu pasi masurati, dar siguri, in toate domeniile de viata. Multi vor simti nevoia unei deschideri mai mari, care se poate traduce prin voiaje, studiu, cultura, spiritualitate. Largirea orizontului ii va stimula sa-si asume proiecte mai indraznete si mai originale decat cele de pana acum. Unii vor avea de luat decizii ferme cu privire la viata amoroasa sau la copii. Financiar, se recomanda prudenta in ianuarie. Cariera si sanatatea nu ridica probleme, cu exceptia lunii septembrie, care se anunta a fi cam agitata.

Gemeni (22.05-21.06)
2008 are pentru Gemeni oferte tentante privind cariera, veniturile si investitiile. Daca in 2007 au simtit nevoia unor schimbari profesionale, dar circumstantele nu le-au permis sa le faca, acum vor avea parte de o innoire pe placul lor: ceva inedit, incitant si… banos! In acest sens, lunile martie si aprilie le vor da un impuls viguros. Alte obiective pentru noul an sunt locuinta si patrimoniul – aici apare efortul, dar si beneficiile pe termen lung. Cine vrea, poate incepe cladirea unei case sau se poate implica in alta investitie trainica. Un avertisment privind proprietatile si familia: iunie si septembrie sunt luni critice, care cer calm si rabdare.
La final, o veste buna: framantatul Pluto paraseste casa a VII-a, permitand astfel relansarea relatiilor sociale in general, si a cuplului si asocierilor in special.

Rac (22.06-22.07)
Sextilele Jupiter – Uranus le aduc Racilor sanse frumoase in sfera culturala, editoriala, universitara si in toate domeniile care fac apel la relatiile umane. Calatoriile lungi si contactele cu cei de departe le furnizeaza oportunitati pentru cuplu sau colaborari. 2008 poate fi deopotriva un an de succes pentru partenerii lor de viata. Saturn ii va face pe Raci poate putin mai tacuti, dar ii indeamna sa aiba interese intelectuale mai serioase, sa gandeasca mai profund, mai strategic, mai responsabil. Tranzactiile sau contractele bine analizate, bazate pe negocieri intelepte, le pot aduce avantaje durabile.
Marte le "serveste" o primavara plina de pasiune, vigoare si initiativa. Februarie, mai si august sunt luni de emotii financiare, iar iulie le solicita maxima prudenta in deplasari si comunicare.

Leu (23.07- 22.08)
Dupa o lunga perioada de constrangeri saturniene, Leii se simt, in sfarsit, liberi! Sunt in forma si au o putere de munca indoita. Norocul le surade la serviciu, unde lucreaza cu entuziasm si spor, unde apar oferte generoase, provocari antrenante si rasplata pe masura. Multi isi vor extinde activitatea, se vor transfera la un job mai bun sau vor cunoaste clipe de glorie si implinire. Munca prestata peste program le va aduce ceva bani in plus. Daca vor fi receptivi la povetele lui Saturn (transformat acum in consilier financiar) si isi vor gestiona atent bugetul, construindu-si o politica financiara sobra si chibzuita, pot sa-si consolideze averea. Pentru asta insa nu trebuie sa riste in iulie-august si octombrie-decembrie. In dragoste, colaborari si contracte au nevoie de realism si ratiune in februarie.

Fecioara (23.08-22.09)
Dupa Lei, a venit randul Fecioarelor sa "beneficieze" de vizita lui Saturn. Vor avea de-a face cu el pana in 2010, rastimp in care trebuie sa se astepte la responsabilitati, eforturi, limitarea gradelor de libertate, obstacole, intarzieri si incercari. Poate chiar la o scadere a vitalitatii si o diminuare a imunitatii. Deocamdata, in 2008 Jupiter atenueaza efectele nocive ale lui Saturn si ii incurajeaza partile bune: maturitatea, rabdarea, tenacitatea, prudenta. Sub pavaza lor, Fecioarele pot avansa si isi pot intari pozitiile. Cele mai frumoase lucruri le vin in 2008 din partea iubirii, copiilor si creativitatii. Fecioarele care au imaginatie sau vreun talent anume il pot cultiva acum cu succes, femeile care-si doresc copii ii fac mai usor, iar erotismul pluteste in aer la tot pasul.

Balanta (23.09-22.10)
O buna parte din indeletnicirile curente ale Balantelor se indreapta in 2008 spre sporirea confortului sau valorii locuintei, innoirea, modernizarea sau largirea spatiului domestic, eventual spre investitii imobiliare. Parintii si restul clanului sunt un sprijin de nadejde si, la randu-le, pot avea realizari personale. E posibil ca unele Balante sa lanseze activitati lucrative acasa ori sa porneasca o afacere de familie. Cariera consuma o energie considerabila in primele luni ale anului (pana in mai). Pentru septembrie si octombrie se intrevede o initiativa sustinuta, dar cu stres si posibile dificultati in alegeri si decizii. In afara de asta, septembrie poate avea o aroma pasionala… Luna iulie si ultimul trimestru al anului aduc riscul unor neajunsuri privind sanatatea sau serviciul.

Scorpion (23.10-21.11)
Vesti bune pentru Scorpioni! Cariera se relaxeaza si nu mai este resimtita ca o povara, ca un drum greu, presarat cu temeri si obstacole.
Incurcaturile legate de copii iau sfarsit, iar odraslele pornesc pe calea cea buna. O recidiva a problemelor parentale este de asteptat in ultimul trimestru, insa, preveniti, Scorpionii pot incerca sa o preintampine. Referitor la bani, debutul lui 2008 este marcat de o pierdere sau de o criza. Dar sunt si motive de optimism – dupa multi ani in care a provocat castiguri si pierderi, patimi si bulversari, Pluto paraseste sectorul financiar, lasandu-l sa-si recapete treptat starea de normalitate.
Si, nu in ultimul rand, Jupiter aduce o crestere a moralului, o mare sete intelectuala, succes in exprimarea scrisa si orala, in demersuri, interviuri, negocieri.

Sagetator (22.11-21.12)
Fiindca Pluto, planeta ce poarta numele zeului infernului, le-a tot administrat lovituri sub centura din 1995 incoace, Sagetatorii ar trebui sa celebreze in 2008 plecarea acestuia din semnul lor cu sampanie si focuri de artificii. Numai ca, vorba romanului, "scapi de una, dai de alta": Saturn s-a insurubat temeinic in sectorul carierei, unde va zabovi pana in 2010. Nimic nu va mai veni de-a gata, iar succesul va fi obtinut doar prin sudoare, perseverenta si seriozitate. Munca poate fi plictisitoare, sefii duri, ascensiunea franata. Complicatiile se vor concentra in iulie-august si octombrie-decembrie. Dar exista o consolare: stradania le va fi rasplatita financiar! Anul ce vine le va permite Sagetatorilor sa-si reamenajeze casa, sa se mute sau sa contracteze o noua locuinta.

Capricorn (22.12-20.01)
Fericire mare pe capul Capricornilor… In 2008 sunt blagosloviti de Jupiter, care va revarsa asupra lor bucurii, noroc si bunastare. Viata li se poate imbunatati in toate domeniile: profesional, financiar, afectiv. Vor avea un tonus fizic si psihic excelent, se vor simti liberi, exuberanti si increzatori. Vor calatori si vor indrazni sa faca lucruri despre care altadata nici nu visau ca sunt in stare. Vor bea cu pofta din cupa multumirii, dar nu se vor imbata si nu vor scapa fraiele, caci Saturn va veghea asupra lor, indemnandu-i sa-si gestioneze cu chibzuinta sansele. Ii va indruma sa judece adanc si meticulos, sa fie harnici si decenti, sa construiasca solid si rezistent. Dar cel mai mare beneficiu pe care li-l poate aduce este sa-i calauzeasca spre cunoastere, spre desavarsirea studiilor si culturii.

Varsator (21.01-19.02)
Pentru Varsatori, 2008 este un an relativ neutru. Incercarile relationale iau sfarsit, usurandu-le viata de cuplu, colaborarile, contractele. Jupiter in sectorul subconstientului le aduce acea pace interioara de care aveau atata nevoie. Este un avantaj pretios, cu atat mai mult cu cat primele luni ale anului se anunta destul de agitate in planul muncii, putand fi delicate, inclusiv pentru sanatate. Finantele constituie un pol de interes accentuat.
Veniturile cresc, insa, dupa toate semnele, vor fi si obligatii de plata destul de mari. Nu este exclus ca acestea sa se "datoreze" unor credite sau investitii care limiteaza disponibilul curent.
Iulie-august si octombrie-decembrie sunt intervale care pot pune probleme si ideal ar fi ca Varsatorii sa se pregateasca din timp, pentru a le suporta cat mai bine.

Pesti (20.02-20.03)
In fine, Pestii se mai relaxeaza putin. Au muncit destul in ultimii ani, iar acum intra intr-un regim de lucru firesc. Sprijiniti de Jupiter si Uranus, pot sa-si faca proiecte mai ample pentru 2008. Daca intentioneaza sa aduca unele schimbari in viata personala sau in cariera, calea le este deschisa. Au insa si ei o zona gri: cea parteneriala – se poate ca relatiile de cuplu sau de colaborare sa decurga mai greoi.
Saturn le cere responsabilitate, rabdare si seriozitate, iar pana in 2010 va tot incerca sa testeze temeinicia si autenticitatea "edificiilor".
Deocamdata, cu exceptia ultimului trimestru, tot el este cel care poate sa le aduca o consolidare sau o oficializare; poate un angajament pe termen lung, un contract cu o institutie de stat, eventual o asociere cu o persoana sobra sau mai in varsta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din