2008 O noua sansa

Uncategorized

2008 are un puternic trend ascendent, in care toata lumea construieste, lanseaza proiecte noi, le dezvolta pe cele vechi si isi implineste visuri. Mihaela Dicu iti arata care sunt oportunitatile acestui an si cum sa te feresti de eventualele capcane ale destinului.

Innoire cu sextilul Jupiter – Uranus
Jupiter reprezinta legea, administratia, cresterea, expansiunea, dar si excesul, lipsa de masura. Uranus reprezinta innoirea, modernizarea, energia, dar si anarhia, spiritul rebel si refractar, evenimentele bulversante. Anul trecut, cei doi au fost in conflict, accentuandu-si reciproc metehnele. Din fericire, in 2008 vor conlucra armonios printr-o serie de sextile menite sa le valorifice calitatile. Sextilele dintre Jupiter si Uranus largesc campul de actiune, inclina spre o atitudine increzatoare, catre dorinta de innoire si schimbare in bine. Deschid un ciclu de autoritate dinamica, exercitata cu mana forte, dar in scopul unor realizari pozitive. La nivel personal aduc speranta, indrazneala, spontaneitate, solidaritate, creativitate, initiativa si succes. Ne favorizeaza pe toti, dar in special pe Capricorni, Pesti, Tauri, Scorpioni, Raci si Berbeci. In 2008 vom beneficia de trei sextile (60o) exacte intre Jupiter in Capricorn si Uranus in Pesti: pe 29 martie, 21 mai si 13 noiembrie. Efectele se vor resimti puternic in perioada februarie-iunie inclusiv si octombrie-decembrie.

Vant in panze
Progres cu trigonul Jupiter-Saturn
Anul 2007, desi a fost dificil si agitat, a insemnat pentru multi un progres. Asta fiindca Jupiter in Sagetator s-a inteles bine cu Saturn din Leu. In septembrie, Saturn a trecut in Fecioara, iar "prietenia" de care vorbeam a luat o scurta pauza. In ajunul sarbatorilor, Jupiter trece in Capricorn, bunele relatii sunt reinnodate si cei doi promit sa ne sprijine si in anul ce vine.
– Saturn in Fecioara este favorabil studiului analitic, stiintelor practice, cercetarilor din domeniul medico-farmaceutic, celor legate de igiena si alimentatie, dar si eforturilor privind protectia sociala, a mediului si a animalelor.
– Jupiter in Capricorn intareste autoritatea politica, pe care o orienteaza spre ordine, integritate si responsabilitate. Incurajeaza prosperitatea obtinuta prin perseverenta, lanseaza politici menite sa conduca la o ameliorare moderata, dar temeinica, a afacerilor si pietelor economice. Da un impuls constructiilor imobiliare, exploatarii zacamintelor, turismului montan si rural. Fecioara si Taurul sunt semne de pamant, practice, realiste, solide si ferme, care cauta siguranta fizica si materiala. Inclina spre acumularea treptata, dezvolta simtul de prevedere, prudenta, ratiunea si controlul. Sub obladuirea lor, disciplina, metoda si strategia devin instrumente foarte eficiente.
– Ciclul Jupiter-Saturn este strans legat de evolutia politica si financiara a lumii. Anii in care Jupiter si Saturn se afla in semne prietene (cum se intampla si in 2008) sunt considerati ani de crestere si dezvoltare. Influenta celor doi se va reflecta la nivel international, national si personal. Cei mai implicati vor fi Capricornii, Fecioarele, Taurii, Scorpionii, Sagetatorii, Pestii si Berbecii.
– In 2008 se vor produce trei aspecte precise de trigon (120o) intre Jupiter in Capricorn si Saturn in Fecioara: pe 21 ianuarie, 9 septembrie si 21 noiembrie. Efectele maxime ale trigonului se resimt mai puternic in aceste luni.

Bete-n roate
Dezordine cu opozitia Saturn – Uranus
Opozitia Saturn – Uranus se va manifesta in ultimul trimestru din 2008. Saturn patronand structura, iar Uranus anarhia, conflictul dintre cele doua planete poate aduce dezordine, tulburari si instabilitate.
La nivel macro, creste riscul de dificultati politice si administrative, de disfunctii institutionale, de subminare a puterilor instituite, poate chiar de catastrofe naturale. Daca evenimentele de acest gen vor putea fi tinute in frau, depinde doar de puterea lui Jupiter, care aspectand armonios fiecare dintre cele doua planete, ar putea sa joace rol de mediator sau macar de atenuator. La nivel personal, opozitia Saturn – Uranus antreneaza o perioada de dezorganizare, lipsa de perseverenta, adversitati, accidente. Si, desi Jupiter va incerca sa regleze lucrurile, este de preferat ca cei nascuti in zodiile Fecioarei si Pestilor sa fie prudenti si prevazatori, iar Gemenii si Sagetatorii sa ia si ei aminte.

Amana calatoriile si negocierile
Mercur retrograd afecteaza reflexele fizice si intelectuale, scade puterea de concentrare, induce neatentie, neplaceri legate de comunicare si mijloacele de comunicare, de deplasari.
In astfel de perioade se recomanda mai multa luare-aminte cand vine vorba de acte, contracte, inscrisuri oficiale si o buna pregatire inainte de negocieri, interviuri, examene. Comertul, actiunile de schimb si transmitere pot fi perturbate. Mercur retrograd este insa favorabil verificarilor, recapitularilor, reluarii unor idei mai vechi. Iata retrogradarile din 2008:
28 ianuarie – 19 februarie, cu efecte mai accentuate pentru Varsatori, Gemeni si Fecioare.
26 mai – 19 iunie, cu efecte mai accentuate pentru Gemeni si Fecioare.
24 septembrie -15 octombrie, cu efecte mai accentuate pentru Balante, Gemeni si Fecioare.

Pe campul lui Marte
Pericol neasteptat
1-15 ianuarie Perioada agitata, fiindca Marte reface opozitia cu Pluto. Aspectul are caracter periculos si distructiv, deci prudenta in zilele respective. Atentie in special pentru Gemenii si Sagetatorii nascuti in ultima saptamana a zodiei lor. – 4 – 20 martie Marte va fi din nou in opozitie cu Pluto, predispunandu-ne la pericole bruste si violente. De data aceasta cei mai vizati sunt Racii si Capricornii nascuti in prima saptamana a zodiei lor.

Atentie, Fecioare!
1-20 iulie Pe 1 iulie, Marte intra in Fecioara, unde se intalneste cu Saturn. Conjunctia exacta se produce pe 10 iulie, dar influenta ei se intinde pana pe 20 iulie. Intalnirea dintre cei doi "malefici" poate avea efecte dure: violenta, distrugere, conflicte. Are insa si efecte pozitive, precum: cresterea perseverentei, a tariei de caracter si a rezistentei la efort. Conjunctia ii va influenta in special pe cei din Fecioare, Pesti, Gemeni si Sagetator, cu atentionare speciala pentru Fecioarele nascute intre 23 august si 3 septembrie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din