2008 Anul Sobolanului prosper si norocos

Uncategorized

Anii Sobolanului
Spre deosebire de occidentali, care detesta sobolanul, catalogandu-l drept nociv si profund dezgustator, chinezii au pentru el multa simpatie si respect. Il considera inteligent si curajos, ii admira abilitatea de a gasi solutii, iuteala si capacitatea de supravietuire. Atat in China, cat si in Japonia, sobolanul este un simbol al bogatiei si norocului.

Se spune ca cei nascuti in Anul Sobolanului au o inclinatie innascuta pentru succes, ca sunt extrem de motivati de bani si statut social. Au o minte ascutita, sunt ageri, curiosi, creativi, muncitori si frugali. Se adapteaza usor in orice mediu si rezista admirabil in conditii potrivnice. Sunt priceputi la afaceri, au simtul banului, sunt excelenti negociatori si buni investitori, au simt organizatoric, sunt atenti la detalii. Initiativa si indrazneala ii ajuta sa-si speculeze foarte bine sansele. In plus, au farmec si umor, leaga usor prietenii, colaborari si relatii sociale utile. Turnirurile verbale le sunt caracteristice: au o conversatie spumoasa, spirituala, le place sa polemizeze, uneori au limba cam ascutita, dar niciodata nu sunt plictisitori.

Multi au inclinatii artistice si literare. In mod indiscutabil, sunt oameni cu gust, care isi pun in toate amprenta stilului personal. Dar dincolo de zambete si maniere, Sobolanii sunt niste ambitiosi care-si urmaresc constant interesele, ce pot fi rezumate in doua cuvinte: avere si pozitie. Iar in aceasta privinta, sunt calculati, detasati si egoisti. Uneori pot deveni prea lacomi, adesea sunt obsedati de munca.

Traditii chinezesti de anul nou
Iata cateva dintre obiceiurile chinezesti legate de Anul Nou. Le-am putea adopta si noi fara nici un risc. Daca nu pe toate, macar pe ultimele doua…
– Fac curatenie generala si isi vopsesc usile si tocurile ferestrelor.
– Isi platesc restantele, ca sa nu intre cu datorii in noul an.
– Ofera apropiatilor plicuri rosii cu mici sume de bani, ca sa-si atraga norocul financiar.
– Isi cumpara haine noi.
– Se tund sau incearca o noua coafura.

Exista 5 tipologii de Sobolani, in functie de elementul anului caruia ii apartin:
Sobolanii de Metal (1960) sunt ceva mai sensibili, emotivi si idealisti, dar pot fi foarte gelosi si posesivi.
Sobolanii de Apa (1972) sunt inteligenti, sociabili, subtili, receptivi, intelegatori, dar mai conservatori.
Sobolanii de Lemn (1924, 1984) sunt mai deschisi si progresisti, dar isi urmaresc foarte bine interesele.
Sobolanii de Foc (1936, 1996) sunt cei mai dinamici si generosi Sobolani, dar mai pripiti si indisciplinati.
Sobolanii de Pamant (1948, 2008) sunt maturi, realisti, constructivi si stabili, dar mai zgarciti si inflexibili.

Sobolanul de ciocolata – o specie noua?
Se intampla o data la 60 de ani. Precedentii au fost 1888 si 1948, acum este 2008, urmatorul va fi 2068. 2008 e un an de pamant, iar pamantul este solid si ferm, are culoarea maro, cafenie, ciocolatie! Traditional, 2008 este numit Anul Sobolanului de Pamant dar, fiindca este un an bun, il mai putem supranumi Anul Sobolanului de Ciocolata. In astrologia chinezeasca, Pamantul simbolizeaza ratiunea, echilibrul si munca si favorizeaza chestiunile de ordin material si financiar. Deci anii Sobolanului de Pamant sunt ani "asezati", de maturitate, bun-simt si disciplina. Daca privim in trecut, spre anii Sobolanului de Pamant, vedem ca in 1948 s-a lansat Planul Marshall de reconstructie a Europei dupa al Doilea Razboi Mondial, s-a intemeiat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si ONU a adoptat Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

Anul Nou chinezesc si eclipsele
Anul Nou chinezesc debuteaza pe 7 februarie, in momentul unei eclipse de soare. 2008 ar putea fi interesant pentru zonele care folosesc calendarul chinezesc din cauza unei eclipse, insa… alta! Pe 1 august va avea loc o spectaculoasa eclipsa totala de soare cu vizibilitate maxima in Asia (China, vestul Mongoliei si Siberia).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din