2 morți și mai mulți răniți într-un atac cu cuțitul în tren

Un politician de stat și poliția federală spun că două persoane au fost ucise într-un atac cu cuțitul într-un tren din Germania. Atacul a avut loc în zona Schleswig-Holstein, care se învecinează cu Danemarca.

Ministrul de interne al landului Schleswig-Holstein, Sabine Sütterlin-Waack, a declarat pentru agenția de presă germană DPA că două persoane au fost ucise și cinci rănite în atac.

Între timp, agenția de știri AFP a citat poliția federală (Bundespolizei), responsabilă cu siguranța pe rețelele rutiere și feroviare, care a declarat că două persoane au fost ucise. Purtătorul de cuvânt al poliției a mai spus că mai multe persoane au fost rănite.

Atât Sütterlin-Waack, cât și Bundespolizei au declarat că un suspect a fost arestat. Potrivit poliției, un bărbat a atacat cu un cuțit alți călători aflați la bord. Crima a avut loc cu puțin timp înainte de ora locală 15.00 (ora României – 16.00), scrie DW.

Poliția a declarat că atacul a avut loc în timp ce trenul se apropia de stația Brokstedt, o comunitate mică de aproximativ 2.000 de persoane la nord de Hamburg și la sud de Kiel. Un suspect a fost arestat când trenul a ajuns în stația Brokstedt. Mai mulți călători au sunat la serviciile de urgență din tren.

Gara a fost închisă pentru a permite serviciilor de urgență să își continue activitatea la fața locului.

Potrivit poliției, alte detalii au rămas necunoscute la aproximativ două ore după atac. Nici motivele acțiunilor atacatorului, nici starea celor răniți nu erau pe deplin clare.

Poliția a adăugat ulterior că se crede că suspectul este un tânăr, probabil între 20 și 30 de ani, și că nu figurează pe nicio listă de supraveghere a extremiștilor, pe baza verificărilor preliminare.

Agenția de știri DPA a raportat, de asemenea, dar de data aceasta citând surse de securitate care au vorbit neoficial, că bărbatul prezenta semne de boală psihică.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri