11 ani fără Gheorghe Dinică – I-au ascuns faptul că suferea de o boală gravă

Gheorghe DinicaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

În urmă cu 11 ani, într-o zi tristă de toamnă, teatrul românesc pierdea o stea. Pe 10 noiembrie 2009, maestrul Gheorghe Dinică a murit la doar 75 de ani.

Pentru Cel mai mare rău' al cinematografiei românești s-a tras cortina pentru totdeauna.

Actorul a murit în urma unui stop cardiac sub ventilație. Era internat din 22 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Secţia de terapie intensivă, iar pe 27 octombrie a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic şi disfuncţie multiplă la organe.

În primele zile de spitalizare, medicii vorbeau de o ameliorare a stării sale de sănătate, dar geniul histrionic care ne-a făcut să râdem în hohote de-a lungul timpului a părăsit scena pentru totdeauna.

Însă nu s-a știut niciodată faptul că maestrul suferea și de Alzheimer. Cea care a vorbit despre boala secretă de care suferea Gheorghe Dinică a fost soţia lui, Gabriela, care a spus că actorul avea Alzheimer şi că începuse să uite multe lucuri. „Mai mult cu ceilalţi, nu cu mine, spunea, după moartea actorului, văduva sa.

Mai mult, la un moment dat, când se afla în Câmpulung, i s-a întâmplat să se rătăcească și să nu mai știe să vină acasă, mai spune cea care i-a fost soție timp de 15 ani. Dar marelui actor i s-a ascuns faptul că suferea de această boală.

Cei mai mulți ni-l amintim pe Gheorghe Dinică mai ales din rolurile de 'băiat rău' . A fost Paraipan sau Lăscărică din filmele lui Sergiu Nicolaescu, Diplomatul din „Prin Cenușa Imperiului', Stănică Rațiu, turcul din 'Tache, Ianke și Cadîr' și câți și mai câți. Să nu uităm de 'Filantropica' sau de 'Orient Expres'. În total, a jucat în peste 60 de producţii.

 

Iulia Sandu

Foto: hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete