10 motive pentru care bărbații preferă femeile trecute de 40 de ani

Înaintarea în vârstă este văzută, din păcate, ca o problemă de mulți dintre noi, femei sau bărbați. Tânjim după tinerețe, după lucrurile pe care le-am făcut atunci și pe care acum nu le mai putem face și mai ales după lucrurile rămase nefăcute. Tânjim după corpul pe care-l aveam la 20 de ani și după lipsa de griji specifică vârstei. Tânjim după oamenii cu care am fi vrut să legăm relații, dar cu care, din diverse motive, nu am făcut-o.

Cu toate astea, vârsta de 40 de ani este vârsta asumării, vârsta la care am învățat suficiente lecții de viață, când suntem stăpâne pe noi și știm exact ce vrem. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care bărbații preferă femeile trecute de 40 de ani. Și mai avem câteva motive pe care le vom detalia în cele ce urmează.

10 motive pentru care bărbații preferă femeile trecute de 40 de ani

  1. Își asumă corpul

Odată ce a atins vârsta de 40 de ani, femeia a învățat să-și accepte corpul, cu tot cu defectele pe care ea crede că le are. Nu îi mai este rușine de micile defecte și nu mai ține cu tot dinadinsul să se încadreze în standardele de frumusețe stabilite de societate. Pe cale de consecință, este mai relaxată, și ce poate fi mai atrăgător pentru un bărbat decât o femeie relaxată, lipsită de complexe, dar și de inhibiții, care se simte bine cu ea și îi face și pe alții să se simtă bine în prezența ei?

2. Sunt dispuse să-și părăsească zona de confort

Cu cât înaintează în vârstă, femeia conștientizează faptul că are doar o viață de trăit. Nu se mai teme să-și asume riscuri, nu se mai teme să fie respinsă, iar dacă este respinsă, nu-și pierde încrederea în sine. Iar o femeie cu un nivel ridicat al încrederii în sine, care îndrăznește să iasă din zona de confort și este deschisă la propuneri, nu poate fi decât sexy.

3. Știu ce le face plăcere partenerilor de viață

Experiența de viață este un atu. Femeia trecută de 40 de ani știe deja mare parte dintre lucrurile care le fac plăcere bărbaților. De-a lungul timpului, au învățat cum să le ofere satisfacție partenerilor de viață.

4. Nu se tem să se exprime

Femeia 40+ știe ce consecințe pot avea cuvintele pe care le rostește și nu se teme să le rostească. Totodată, știe și când este cazul să tacă, să-și reprime emoțiile și trăirile negative sau cum să le convertească în emoții și trăiri pozitive. Este o formă de înțelepciune pe care o dobândești cu vârsta.

5. Știu să preia controlul

La această vârstă, femeia este mult mai conștientă de ceea ce vrea și nu se teme să preia controlul atunci când consideră că este cazul s-o facă. Ea știe că sunt multe situații în viață în care bărbații preferă ca femeile să preia frâiele, doar că este oarecum sub demnitatea lor s-o recunoască.

6. Sunt independente

Femeia de 40 de ani este, de obicei, realizată. Are cam tot ce are nevoie și își poate cumpăra tot ce-și dorește, nedepinzând de bărbat. Încă o bilă albă pe lista de preferințe a bărbaților.

7. Au capacitatea de a separa dragostea de plăcere

Spre deosebire de cele tinere, femeile mature știu să facă diferența între o aventură și o poveste de dragoste. Asta nu se întâmplă de regulă la vârstele fragede, când adolescentele și tinerele visează la povești de iubire care să dureze până la sfârșitul vieții, în timp ce bărbații le promit cu ușurință lucrurile pe care ele le doresc, dar doar cu scopul de a avea parte de o aventură. Femeia 40+ știe și simte când este rost de o poveste de dragoste, și când de o aventură.

8. Sunt mai echilibrate

Tot experiența de viață este cea care o împiedică pe femeia trecută de 40 de ani să reacționeze în manieră impulsivă la lucrurile care nu-i convin. Cu înțelepciunea vârstei, ea va căuta să mențină pacea, să nu se enerveze și nici să nu enerveze, să comunice eficient.

 

9. Sunt responsabile

În timp ce femeile tinere pierd din vedere esențialul și se rătăcesc ușor printre responsabilități, ba, chiar le abandonează, cele trecute de 40 de ani și-au dezvoltat simțul datoriei și își administrează responsabilitățile cu mai multă conștiinciozitate. Poți conta oricând pe ele.

10. Au o perspectivă mult mai interesantă asupra lucrurilor

Grație aceleaiași experiențe de viață, femeile trecute de 40 de ani au mereu un sfat bun la îndemână, o perspectivă interesantă asupra lucrurilor, pe care le împărtășesc fără aere de superioritate, doar cu dorința de a ajuta.

Citeste si

De ce unii bărbați nu pot fi 100% fideli? Iată opinia psihologului

Secretul unei relații de lungă durată. Un singur detaliu poate face diferența

De ce înşală bărbaţii?

Sursa: santeplusmag.com

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie