10 întrebări pentru Alexandru Papadopol

 

Un om fericit și norocos. Un tată minunat și un soț care știe cum să-și facă soția fericită. Un actor talentat care și-a clădit un drum magnific în teatru și film, excelând deopotrivă pe scenă, în lumina reflectoarelor, dar și când pe platou se aude: “Liniște! Filmăm! Acțiune!” Respectând seria interviurilor Avantaje, iată cele 10 întrebări pentru Alexandru Papadopol.

Cum a fost copilăria la Râmnicu Vâlcea și care este cel mai frumos lucru pe care ți-l aduci aminte din acea perioadă?

Eu m-am născut la Râmnicu Vâlcea pentru că părinții mei lucrau acolo. Cu mândrie o spun, că tatăl meu a construit mai multe baraje pe Olt, printre care și unul la Vâlcea. Ne-am mutat, însă, după doi ani de acolo și de aceea nu prea am amintiri clare din acel oraș. Pot spune, însă, că am fost de multe ori la Vâlcea și îmi place mult acolo. Nu știu dacă este doar autosugestia, dar am parte de un ” vibe” bun când ajung în zonă.

De ce ai ales actoria? Pe lista ta au fost și alte opțiuni?

Pasiunea pentru actorie nu a venit chiar imediat. Nu am fost un copil care își dorea de mic să se facă actor sau care să fie vedeta serbărilor de la școală. Pe la 18 ani, pe când eram student la o altă facultate, am ajuns întâmplător într-un teatru de amatori, celebru la vremea lui, și ușor-ușor a început să îmi placă meseria asta. Pot spune că m-am întâlnit din întâmplare cu actoria, dar sper să rămânem împreună toată viața. Dacă nu m-aș fi făcut actor, cred că aș fi fost un foarte bun polițist… poate chiar criminalist.

Cum ai descrie în câteva cuvinte experiența Numai iubirea', telenovela care a devenit un adevărat fenomen?

Aș spune că e o întâmplare, pentru unii, fericită. Nimeni nu a preconizat că va avea, de fapt, un asemenea succes în rândul publicului larg. Înțeleg că și acum, după 15 ani, reluările mai fac ceva audiență.

Care sunt cele trei roluri care și-au pus amprenta asupra ta ca om?

Nu pot să spun cu exactitate. Adică… am un top personal, dar nu ar fi corect să îl devoalez. Norocul meu e că am jucat mult și în teatru și în film.

Cum vede un actor diferența dintre film și teatru? Tu unde te regăsești?

E foarte complicat de spus în două vorbe. Totuși… actorii buni sunt credibili și pe scenă și în fața aparatului de fimat. Adică, mai precis, își ajustează foarte repede mijloacele actoricești specifice fiecărui moment. Eu sunt un actor de teatru care joacă din când în când în filme!!

Ruxandra îți seamănă foarte bine din punct de vedere fizic. A moștenit și caracterul tău?

Sincer… sper să o moștenească pe Ioana. Ea e mult mai răzbătătoare și calmă.

Cum e Alexandru Papadopol în rolul de tată?

Păi încerc să fac față acestui rol. Acum Ruxandra a crescut și discuțiile noastre capătă contur și profunzime. Eu sunt lângă ea doar ca să îi dau încredere în propriile forțe și să îi potențez curajul și  puterea de a încerca. Cam ăsta cred eu că e rolul unui tată. În rest… ea e înțeleaptă și responsabilă.

Care crezi că este secretul unei căsnicii fericite?

Cred că libertatea și nu constrângerea leagă doi oameni. O bună căsnicie se bazează, în accepțiunea mea, pe libertate și scopuri comune clare. De asemenea, aș menționa aici și admirația sinceră față de celălalt. Dincolo de iubire, aprecierea față de acțiunile unui om, este un liant extrem de important într-o căsnicie.

Dacă ar fi să schimbi un singur lucru în viața ta, care ar fi acela?

Știu că sună bizar, dar eu chiar cred că am făcut în viața mea cam tot ceea ce mi-am propus. Am avut și foarte, foarte mult noroc. Deci nu aș schimba nici măcar “o virgulă” din viața mea de până acum.

Ce spune Alexandru Papadopol atunci când nimeni nu îl aude?

Păi uite… tocmai am spus ceva, dar nu a auzit nimeni.

Foto: arhiva personală

Citește și:

Cum arată azi Gary Cole, actorul din Telefonul de la miezul nopții'

Laura Cosoi, prima vacanță alături de fiica ei. Cum arată vedeta la două luni după ce a adus-o pe lume pe Rita

Interviu Monica Davidescu „Am învățat să fac bine lucrurile până la capăt'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete