10 greșeli grave pe care le faci atunci când fierbi paste

10 greșeli grave pe care le faci atunci când fierbi paste

Să faci paste e simplu: pui pastele la fiert, le amesteci apoi cu un sos și gata, ai obținut rapid un preparat delicios și sățios.

Dar chiar și o gospodină pricepută face greșeli atunci când fierbe pastele. Care sunt erorile frecvente pe care mulți le comit când gătesc preparate pe bază de paste făinoase.

Paste carbonara, paste bolognese, paste cu ton sau cu fructe de mare. Sunt atât de ușor de pregătit, de versatile și de delicioase. Înainte să ajungi să le combini cu un sos după preferințe și în funcție de ce ai în frigider sau în cămară, primul pas este să fierbi pastele. Care sunt greșelile pe care le faci atunci.

10 greșeli frecvente pe care le faci atunci când fierbi paste

1. Nu folosești apă rece

Pare mai simplu să pui la fiert o oală în care ai scurs apă călduță de la robinet, mai ales pentru că ar ajunge mai repede la punctul de fierbere, dar asta e greșit! Când gătești, fie că e vorba de paste, legume sau orez, cel mai bine este să folosești apă rece, pentru că este mai curată din punct de vedere microbiologic.

În apă caldă este posibil să fie materii și microorganisme toxice, așa că e indicat să folosești apă rece pe care să o aduci la fierbere. Bucătarii pricepuți recomandă apă rece pentru că, spun ei, mâncarea are mai multă savoare decât dacă e pregătită cu apă caldă.

2. Pui ulei în apă în care fierbi pastele

Trebuie să renunți la obiceiul de a pune ulei în apă în care fierbi pastele. Este o greșeală frecventă.

Dacă fierbi pastele într-o oală bună și folosești la început apă rece, pastele nu se vor lipi între ele. Dacă pui ulei, pastele vor deveni alunecoase, iar sosul se va scurge de pe ele atunci când vei vrea să le combini.

3. Nu pui sare în apă pentru paste

În apă pe care o pui la fiert pentru paste trebuie să adaugi încă de la început sare. Pastele fierte în apă cu sare au un gust mai bun.

Bucătarii obișnuiesc să folosească sare grunjoasă, nu fină. Dacă nu ai așa ceva în propria cămară, nu e un capăt de țară, dar trebuie să sărezi apa în care vei pune ulterior pastele la fiert. Nu îți face griji că vor absorbi toată sarea, nu se va întâmplă asta. Dacă sărezi apa, pastele vor prinde un gust mai bun, dar nu vor fi excesiv de sărate.

Citește care sunt cele 10 greșeli grave pe care le faci atunci când vrei să gătești paste pe WOWbiz.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar