10 aparate electrocasnice utile pentru bucătăria ta

Astăzi acordăm tot mai multă atenție unui stil de viață ecologic și responsabil față de mediul înconjurător și astfel achiziția electrocasnicelor moderne nu mai este de mult un capriciu, ci o condiție necesară pentru a proteja atât resursele naturale tot mai limitate, cât și sănătatea noastră. Cele mai noi modele de aparate electrocasnice asigură un consum redus de energie electrică, gaze și apă, au un aspect deosebit și foarte elegant, încorporând, în același timp, tehnologii avansate ce pot ușura semnificativ activitățile desfășurate în bucătărie. Iată, în continuare, 10 modele de astfel de electrocasnice moderne care îți vor face viața mai frumoasă.

  1. Cafetiera

Dacă vrei să pregătești rapid mai multe cești de cafea în același timp, o cafetieră modernă este exact ceea ce ai nevoie, pregătind cantități mari de cafea într-un timp scurt, datorită procesului de automatizare. În plus, îți permite prin alegerea setărilor potrivite să obții un gust al cafelei intens sau mai delicat, în funcție de preferințe, întreținerea și curățarea aparatului fiind foarte ușoare.

  1. Plita pe gaz

Nevoia de optimizare a spațiului din bucătărie ar putea să te facă să iei în calcul instalarea unei plite încorporabile în locul aragazului. Noile modele de plite din inox, tablă vopsită sau vitroceramice, echipate cu arzătoare din fontă sau oțel pot fi adaptate designului mobilierului din bucătărie mult mai ușor. Totodată, plita pe gaz este o soluție economică și are în plus, un sistem de siguranță modern ce oprește automat gazul în cazul stingerii flăcării.

  1. Hota

Dacă îți dorești o bucătărie aerisită și curată, o hotă de bucătărie te va ajuta să îți îndeplinești foarte ușor acest vis. Există, în prezent, numeroase tipuri de hote, însă este recomandat să alegi un model cu aerisire exterioară care evacuează aerul cald și aburii. Poți alege apoi și alte funcții suplimentare, cum ar fi iluminarea cu leduri, ventilarea în trepte sau temporizatorul automat.

  1. Mașina de făcut pâine

Nu e așa că ți-ar plăcea să ai pâine proaspătă zilnic fără să o prepari tu sau să o cumperi? Investește cu încredere într-o mașină de făcut pâine cu multiple programe de funcționare, adaptate preferințelor tale. Poți opta pentru modele de mașini de făcut pâine care pot face și chifle sau baghete, având și accesorii utile preparării produselor de panificație.

  1. Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase poate reduce costurile pentru facturile la apă caldă, având, în plus,  programe eficiente de îndepărtare a murdăriei persistente de pe oale, tigăi etc. Poți opta pentru modele de mașini de spălat vase încorporabile sau semi-încorporabile în mobilierul existent, echipate cu sisteme active de uscare, de filtrare reziduală, de senzori și securitate.

  1. Storcătorul de legume și fructe

Pentru a te bucura de cât mai multe băuturi, cocktailuri sau rețete de detoxifiere, poți achiziționa fie un storcător de fructe și legume cu stoarcere centrifugală, fie un storcător cu ax canelat, cu funcția de presare la rece a acestora. Acestea sunt capabile să stoarcă dintr-un fruct toată zeama păstrând, în același timp, cât mai mult din valoarea nutritivă a acestuia.

  1. Mașina de tocat carne

Dacă în trecut foloseai o mașină de tocat carne manuală, acum e momentul să-ți ușurezi munca optând pentru o mașină de tocat carne electrică. Aparatul are în plus funcții noi, cum ar fi cele de  formare a cârnaților sau de feliere a legumelor. Totodată, multe modele de mașini electrice de tocat carne au incluse accesorii pentru chiftele și burgeri, paste făinoase sau presă pentru citrice.

  1. Friteuza

Dacă ești o persoană căreia îi place să se bucure des de cartofi crocanți și gătiți sănătos, este momentul să-ți achiziționezi o friteuză modernă, cu sistem de circulare a aerului cald. Este bine să ții cont și de alte aspecte atunci când vrei să cumperi o friteuză de calitate, cum ar fi capacitatea acesteia, dotarea cu termostat, timer sau sisteme de avertizare sonoră.

  1. Cuptorul electric

Un cuptor electric își poate face foarte bine loc în bucătăria ta și te poate ajuta foarte mult, grație multiplelor sale opțiuni precum rotisare, dezghețare a produselor congelate, coacere a aluaturilor sau încălzire a alimentelor. Acesta are dimensiuni reduse și nu ocupă mult spațiu în bucătărie având, în același timp, temperaturi reglabile, cu maxime de până la 230-250 grade.

  1. Mașina de făcut înghețată

Mașina de făcut înghețată poate deveni cel mai atractiv aparat electrocasnic din bucătăria ta, asigurându-ți, la orice oră, o porție delicioasă de înghețată. Pe piață există o mare diversitate de modele de aparate de făcut înghețată (cu compresor, cu sisteme de răcire pasivă sau portabile) și mai ales pentru toate bugetele.

Adoptarea unui stil de viață sănătos nu presupune doar utilizarea unor aparate electrocasnice performante, ci și consumarea alimentelor într-un mod responsabil, limitând irosirea și aruncarea acestora. Potrivit unui studiu efectuat recent, s-a constatat că o treime dintre europeni irosesc în medie peste 4 kg de alimente lunar, motiv pentru care mai multe companii producătoare de electrocasnice au demarat mișcarea europeană Zero Waste Food' care militează pentru un consum responsabil de alimente.

Sursa foto

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse