1 iunie, Ziua Internațională a Copilului în întreaga lume

Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare legală celebrată în unele țări la 1 iunie. Originea acestei sărbători datează din 1925 când reprezentanți din diferite țări s-au întâlnit la Geneva, Elveția, pentru a convoca prima „Conferință mondială pentru bunăstarea copiilor'.

După conferință, unele guverne din întreaga lume au desemnat o zi ca Ziua Copilului pentru a evidenția problemele copiilor. Nu a fost recomandată o dată specifică, așa că țările au folosit data care era cea mai relevantă pentru cultura lor.

Odată cu crearea Zilei Mondiale a Copilului, statele membre ONU au recunoscut copiilor, indiferent de rasă, culoare, sex, religie și origine națională sau socială, dreptul la afecțiune, iubire, înțelegere, hrană adecvată, îngrijire medicală, educație gratuită, protecție împotriva tuturor. forme de exploatare şi creştere într-un climat de pace şi fraternitate universală.

Multe țări au stabilit o Ziua Copilului, dar aceasta nu este în mod obișnuit sărbătoare legală. De exemplu, unele țări celebrează Ziua Copilului pe 20 noiembrie ca Ziua Universală a Copilului . Această zi a fost instituită de Națiunile Unite în 1954 și își propune să promoveze bunăstarea copiilor din întreaga lume.

Vezi și Ce felicitări și urări poți trimite de Ziua Copilului. Mesaje de 1 iunie, Ziua Copilului

Evenimente 1 iunie 2022 București

După doi ani grei din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, 1 iunie 2022 este o zi plină de evenimente pentru cei mici: multe spectacole în parcuri, muzeele își deschid porțile gratuit pentru copii, o mulțime de concerte, tâguri și ateliere de creație.

Potrivit Libertatea, iată câteva dintre spectacolele organizate în București:

  • 1 uniFEST, în Parcul IOR
  • Parada Micilor Bicicliști, Parcul Kiseleff
  • Concert Gașca Zurli – Arenele Romane
  • Ziua Porților Deschise la Aeroclubul României
  • Ziua Porților Deschise la Palatul Parlamentului
  • Muzeul Național al Hărților și Cărților Vechi – intrare gratuită și harta unei comori
  • Spectacole de teatru: Musicalul „Păcală şi Tândală', la Palatul Naţional al Copiilor „Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart', la Teatrul Odeon „Cartea cu jucării' de Tudor Arghezi, la Teatrul Evreiesc de Stat „Prințesele fermecate', la TNB „Lampio și grăuntele de lumină', la Teatrul Stela Popescu „Ursul păcălit de vulpe', la Improteca „Cei 3 purceluși', la FF Theatre din Centrul Vechi
  • Bookfest – Târg de carte la Romexpo
  • Evenimente în mall-urile din Capitală

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber