Zacuscă delicioasă de roșii

Încă mai găsim roșii gustoase din plin, la piață. Hai să le punem la borcan pentru la iarnă, sub formă de zacusă delicioasă!

zacusca-rosii

  • Rezulta 600 g • Gata în 1 ora și 30 min • 13 calorii per lingura

INGREDIENTE

■ 750 g roșii bine coapte de diferite marimi

■ 1 mar acru, curațat de coaja și semințe și tocat

■ 175 g ceapa roșie, tocata

■ 2 caței de usturoi, zdrobiți

■ ½ ardei iute, fara semințe, tocat

■ 25 g ghimbir, curațat și tocat

■ 1 lingurița semințe fenicul

■ ¼ lingurița boia

■ 1 lingurița sare

■ 60 g zahar tos

■ 125 ml oțet de vin roșu

MOD DE PREPARARE

1 Decojește roșiile și apoi taie-le sferturi și îndeparteaza semințele.

2 Taie roșiile bucați și pune-le într-un vas cu toate ingredientele mai puțin zaharul și oțetul. Fierbe 15-20 min, pâna când se înmoaie.

3 Adauga zaharul și amesteca pâna când se dizolva și apoi adauga oțetul. Amesteca bine și continua sa fierbi 40 min, pâna când pasta se îngroașa și scade.

4 Toarna în borcan sterilizat și închide ermetic cu capac.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Conserve