Vinete umplute

4 portii
Timp de preparare: 30 min
Timp de coacere: 20 min

Ingrediente:

  • 400 g vinete
  • 400 g pulpa de vita
  • 250 g pulpa de porc
  • 2 rosii
  • 50 g pasta tomate
  • 50 g cascaval
  • 250 ml smantana
  • 200 ml ulei
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • sare, piper

Mod de preparare:

Taiati carnea bucatele si puneti-le intr-un vas cu ulei, la prajit. La jumatatea timpului de prajire, adaugati ceapa taiata pestisori mai mari. Lasati pana se inmoaie carnea. Adaugati sare, piper si verdeata. Lasati sa se raceasca, dupa care dati prin masina de tocat. Adaugati oul crud si amestecati compozitia.

Taiati vinetele pe lungime si crestati-le miezul. Dati-le cu sare si ulei si lasati-le la cuptor timp de 10 minute. Dupa ce s-au racit, acoperiti miezul vinetelor cu carnea, peste care asezati cascavalul ras si felii de rosii. Mai lasati 5 min la cuptor.
Din pasta de tomate, sare si piper, se face un sos, care se fierbe 10 min si se toarna peste vinete.

Se servesc calde, cu smantana.

Retete furnizata de restaurantului-terasa "La Taifas" din Bucuresti.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne mixta