Vinete rumenite cu verdeata si cascaval

Gata in 40 de min., plus timp de marinat Calorii: 80 per portie Grasimi: 6 g; saturate: 2 g Cost: aprox. 5 lei

Ingrediente:

  • 2 vinete de marime potrivita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 ardei iute, tocat marunt
  • 2 linguri patrunjel, proaspat, tocat
  • 50 g cascaval, pecorino, sau parmezan razuit

Mod de preparare:

1. Taie vinetele in felii groase si pune-le intr-un vas impreuna cu uleiul de masline, ardeiul iute si patrunjelul; lasa sa stea deoparte la marinat timp de 30 de minute.

2. Asaza vinetele intr-o tava de copt, stropeste-le cu putin ulei de masline si presara-le cu sare si piper negru, macinat. Da la cuptor timp de 20 de minute si apoi intoarce-le si continua sa le tii la cuptor timp de 10 -15 minute, pana cand se rumenesc uniform si se inmoaie.

3. Presara deasupra cascavalul si da din nou la cuptor timp de cateva minute, pana cand acesta se topeste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume