Vinegreta cu smantana

Intr-un bol, amesteca sarea, zaharul, otetul, zeama de lamaie si piperul. Apoi, cu telul electric, in­­corporeaza uleiul turnat intr-un fir sub­­tire. Po­triveste gustul de sare si apoi incorporeaza ver­deata proaspata, tocata marunt.

Proportia justa. Ca regula generala, amesteca 1 parte otet la 3 parti ulei. Combina-le prin frecare cu telul de mana sau bate-le, agita-le intr-un borcan inchis cu capac etans.

Sugestie: Alege vinegreta cea mai potrivita pentru tipul de salata pe care urmeaza sa o consumi. Salata crocanta poate fi dreasa cu o vinegreta mai consistenta, cre­moasa, in timp ce salata preparata din frunze mai delicate are ne­­voie de o vinegreta usoara si uleioasa pentru a fi gustoasa.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sosuri reci, pe baza de ulei