Verde pentru sanatate

Iata cateva dintre cele mai intalnite tipuri de salata, dar si alte frunze care merg foarte bine preparate la fel ca salata, cu un pic de ulei de masline si cu zeama de lamaie.

Rucola creata
Frunzele ei seamana la aspect cu frunzele de ridiche dar au un gust condimentat, semanand un pic cu cel de mustar. Merge cu hrean, ca garnitura la carne.
Andiva
Este usor de recunoscut datorita formei ca o barcuta si a culorii galbui a frunzelor. Daca e "batrana", are un gust amarui. Se poate prepara taiata marunt, cu maioneza.
Laptuca dulce
Cea mai intalnita salata de pe la noi, cu frunze mari, deschise la culoare, dulci si foarte pline de apa. Se foloseste ca baza in salate de rosii si castraveti.
Sfecla furajera
Se consuma frunzele fragede, cu ulei si lamaie. |n unele zone de pe la noi se fac sarmale in frunze de sfecla, dar cruda contine de 10 ori mai multa vitamina C.
Spanacul
Putini stiu ca spanacul verde se poate consuma ca atare, preparat simplu, cu ulei si zeama de lamaie. Fiert, isi pierde multe dintre vitaminele de baza si fierul.
Laptuca romana
Cu frunze lungi si asemanatoare un pic la aspect cu varza, are gust dulceag aromat. Se potriveste in salate mixte, cu orice legume proaspete.
Lollo (rosie si verde)
Salata creata, din ce in ce mai cultivata la noi. Cea rosie e bogata si in betacaroten. Gustul nu difera prea mult de cel al laptucilor.
Laptuca romaneasca
Frageda si savuroasa cand e proaspata, merge preparata cu sare, ulei si otet, dar se foloseste in speciall ca garnitura la aperitive si sendvisuri.
Laptucile crete
Asemanatoare laptucilor romanesti la gust, dar un pic mai tari ca si consistenta, merg mai bine in salate diverse, fiind si mai aspectuoase.

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente