Vedetele sezonului: Salatele

Ce gasesti la piata si in supermarket-uri
Frunzele de salata le poti pastra la frigider, in compartimentul pentru verdeturi sau in recipiente inchise ermetic, 4-5 zile. Spala-le doar inainte de a le folosi, altfel se inmoaie.

Rucola

Rucola

Frunzele seamana cu ale papadiei, dar mai lunguiete. Gustul e puternic, condimentat, spre iute. Merg cu hrean ras, ca garnitura la carne.

Andive

Andive

Frunze albe spre interior si galbui la exterior. Cu cat sunt mai trecute, devin mai amarui. Merg la salata Caesar si preparate cu maioneza.

 Laptuca

Laptuca

Cea mai des consumata la noi, cu frunze mari, carnoase, cu gust dulceag, usor untos. E de baza in salatele cu rosii, castraveti, ardei.

 Laptuca creata

Laptuca creata

Frunzele seamana cu ale laptucilor clasice, doar ca sunt mai crocante si cu un gust usor mai pronuntat. Arata mai aspectuos.

 Lollo rosso

Lollo rosso

E o varianta de salata creata, rosietica, bogata in betacaroten. Are un gust usor amarui si merge cu vinegrete mai condimentate.

 Creson

Creson

I se mai spune si untisor; este recunoscut pentru proprietatile anticancerigene si antibiotice. Merge la supe, preparate cu peste.

Spanac

Spanac

Cu cat frunzele sunt mai mici, cu atat mai bine. Au un gust usor astringent si merg la salatele calde, care le inmoaie usor.

 Laptuca romana

Laptuca romana

Are frunze asemanatoare verzei, cu un gust dulceag, mai pronuntat.
Merg cu orice combinatie de legume.

Sfecla rosie

Sfecla rosie

Frunzele sunt bune doar cat sunt mici, fragede. Merg cu ulei de masline si zeama de lamaie. In unele zone se folosesc la invelit sarmalele.

 Iceberg

Iceberg

Aceata salata are frunze crete, crocante, ca de varza. Merge tocata marunt sau taiata fasii, cu vinegrete consistente.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar