Varza umpluta cu carne tocata de porc

Timp de gatit: 40 min. / 250 calorii
12 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 500 g carne tocata de porc
  • 8 foi de varza
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri otet
  • 200 ml concentrat de pui
  • 100 ml vin alb sec
  • 25 g nuci
  • praf de nucsoara
  • garnitura de cuscus
  • praf de boia
  • suc de lamaie

Mod de preparare:

1 Desfaceti 8 foi de varza de pe cotor si opariti-le in apa cu sare timp de 1 minut. Scurgeti-le de apa si treceti-le sub un jet de apa rece. In 500 g carne de porc tocata, incorporati 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 ceapa tocata si calita, 4 linguri otet de mere, 25 g nuci rumenite si tocate, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si un praf de boia.

 

2 In centrul fiecarei foi de varza, puneti cate 1 lingura de carne tocata si infasurati-o ca pe sarmale. Asezati-le intr-un vas si turnati deasupra 200 ml concentrat de pui si 100 ml vin alb sec. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit timp de 10 minute. Indepartati capacul, presarati 2 linguri de nuci tocate si rumenite si continuati sa fierbeti alte 10 minute. Serviti cate 2 bucati de persoana, stropite cu suc de lamaie si cu garnitura de cuscus, presarat cu patrunjel proaspat, tocat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc