Varza umpluta cu carne tocata de porc

Timp de gatit: 40 min. / 250 calorii
12 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 500 g carne tocata de porc
  • 8 foi de varza
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri otet
  • 200 ml concentrat de pui
  • 100 ml vin alb sec
  • 25 g nuci
  • praf de nucsoara
  • garnitura de cuscus
  • praf de boia
  • suc de lamaie

Mod de preparare:

1 Desfaceti 8 foi de varza de pe cotor si opariti-le in apa cu sare timp de 1 minut. Scurgeti-le de apa si treceti-le sub un jet de apa rece. In 500 g carne de porc tocata, incorporati 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 ceapa tocata si calita, 4 linguri otet de mere, 25 g nuci rumenite si tocate, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si un praf de boia.

 

2 In centrul fiecarei foi de varza, puneti cate 1 lingura de carne tocata si infasurati-o ca pe sarmale. Asezati-le intr-un vas si turnati deasupra 200 ml concentrat de pui si 100 ml vin alb sec. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit timp de 10 minute. Indepartati capacul, presarati 2 linguri de nuci tocate si rumenite si continuati sa fierbeti alte 10 minute. Serviti cate 2 bucati de persoana, stropite cu suc de lamaie si cu garnitura de cuscus, presarat cu patrunjel proaspat, tocat.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc