Uleiuri pentru toate gusturile

Fara ele, este de neconceput sa gatesti! Totul e sa stii pe care la ce il folosesti. Iar daca iti plac si cele foarte aromate, iata cateva sugestii binevenite.

TIP DE ULEI
CARACTERISTICI
FOLOSIRE
Ulei de floarea-soarelui
Un produs bogat in vitaminele A si E (are cel mai mare procent de vitamina E dintre toate uleiurile) si in grasimi polinesaturate.
In general, este bun la orice: gatit, salate, maioneze etc. Este excelent pentru prajitul in recipiente de tuci.
Ulei de masline extra pur (extra virgin)
Un produs de calitate superioara, obtinut din masline, prin presare la rece. Este putin acid, insa foarte bogat in grasimi mononesaturate, vitamina E, acizi grasi esentiali si antioxidanti.
La orice preparat in care aroma sa delicata este pusa in valoare: paste fainoase, salate (de orice fel) si supe, inclusiv la calirea superficiala a cepei si legumelor. Dupa preferinte, poate fi consumat si direct pe paine, in loc de unt.
Ulei de masline pur (virgin)
Are o aciditate un pic mai mare (2%) decat varianta descrisa mai sus. Contine, de asemenea, o cantitate apreciabila de grasimi mononesaturate.
La prepararea diverselor feluri de mancare si a vinegretelor
Ulei de masline
Are o aciditate foarte ridicata; prin incalzire isi pierde aroma, insa o poate recapata prin amestecare cu ulei extra virgin.
Prajeli in tigaie sau preparate date la cuptor, la temperaturi foarte ridicate
Ulei de porumb
Obtinut din boabe de porumb comestibil
Foarte bun pentru prajeli in baie de ulei, intrucat are un punct de ardere foarte ridicat. Un alt avantaj este ca poate ajunge la temperaturi foarte mari fara sa-si piarda caracteristicile. Recomandat in dieta diabeticilor.
Ulei de susan
Este un produs greu, foarte concentrat, bogat in acizi grasi esentiali, omega 6 si omega 3, care duc la scaderea colesterolului.
Potrivit pentru sosuri de salate. In amestec cu ulei de floarea-soarelui, cel de susan nu isi pierde aroma cand este folosit la prajeli pripite, in tigaie (prin amestecare continua).
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente