Ulei de masline

U

 

 

Beneficiile sale sunt nenumarate, iar denumirea „prietenul ficatului“ nu este intamplatoare: uleiul de masline poate fi folosit ca un bun drenor hepatic si biliar, avand si efect laxativ.

Uleiul de masline se gaseste sub forma uleiului de masline simplu, virgin si extra virgin.

Uleiul de masline simplu are o aciditate foarte ridicata; prin incalzire isi pierde aroma, insa o poate recapata prin amestecul cu ulei extra virgin. Este folosit pentru prajeli in tigaie sau preparate date la cuptor, la temperaturi foarte ridicate.

Uleiul de masline pur (virgin) are o aciditate putin mai mare (2%) decat uleiul de masline extra virgin, insa contine si el o cantitate apreciabila de grasimi mononesaturate. Este folosit la prepararea diverselor feluri de mancare si a vinegretelor.

Uleiul de masline extra pur (extra virgin) este un produs de calitate superioara, obtinut din masline, prin presare la rece. Este putin acid, insa foarte bogat in grasimi mononesaturate, vitamina E, acizi grasi esentiali si antioxidanti. Se foloseste la prepararea pastelor fainoase, a salatelor (de orice fel) si supelor, inclusiv la calirea superficiala a cepei si legumelor. Poate fi consumat si direct pe paine, in loc de unt.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor