Trufe de ciocolata

Ingrediente pentru 35 de bucati:

  • 400 ml frisca lichida, cu un continut mare de grasimi
  • 500 g ciocolata simpla, rupta bucati
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri cafea, preparata tare
  • 2 linguri cacao
  • 25 g migdale, taiate bucati si prajite
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 lingura cafea boabe, proaspat macinata

Mod de preparare:

1. Pune frisca intr-un vas, pe foc si, cand fierbe, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g ciocolata simpla si toarna deasupra frisca fierbinte. Bate cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena. Toarna jumatate din amestec intr-un alt castronel. Intr-unul dintre castronele, adauga coniacul, iar in celalalt, cafeaua neagra.
Da la congelator, aproximativ o ora, pana cand compozitiile se intaresc. Cu o lingura, ia din amestecul de ciocolata, modeleaza bilute si pune-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Dupa ce ai terminat compozitia, pune tava in congelator.
2. Topeste restul de ciocolata simpla. Asteapta sa se raceasca putin, apoi, cu ajutorul unei furculite, inmoaie fiecare trufa cu aroma de coniac in ciocolata. Asteapta putin, pentru a se scurge de ciocolata in exces si asaza trufa din nou pe tava. Da o treime din aceste bilute prin cacao. Presara o alta treime cu migdale, iar restul lasa-le simple.
3. Topeste ciocolata alba si las-o sa se raceasca putin. Inmoaie in ea trufele cu aroma de cafea, exact ca inainte, iar deasupra presara boabe de cafea.
4. Trufele pot fi pastrate in frigider maximum o saptamana, si in congelator, maximum o luna. Daca le-ai congelat, dezgheata-le in frigider, pe parcursul a doua-trei ore.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri