Trufe de ciocolata

Serveste-le direct din frigider. Sau, daca vrei, lasa-le sa se inmoaie la temperatura camerei – vor deveni mai cremoase. Sunt mult prea bune ca sa nu le incerci.

Ingrediente:

  • 300 g frisca lichida
  • 1 lingura zahar tos
  • 450 g ciocolata amaruie, rupta bucati mici
  • cacao, pentru ornat
  • zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare:

1. Intr-un vas neaderent, pune pe foc frisca lichida si lasa pana cand incepe sa fiarba. Intr-un alt bol, pune cicolata si zaharul si toarna apoi frisca fierbinte. Amesteca pana cand ciocolata se topeste complet (daca raman bucati de cicolata care nu s-au topit, asaza bolul pe un vas cu apa fierbinte si continua sa amesteci pana ce compozitia se omogenizeaza). Acopera apoi bolul cu film alimentar si lasa compozitia sa se intareasca la rece, in frigider. Amesteca timp de 30 de secunde cu un tel electric.

2. Modeleaza manual bomboane de marimea unei alune si ruleaza 15 dintre ele prin pudra de cacao, iar alte 15 bomboane da-le prin zahar pudra. Asaza-le pe un platou si pastreaza-le la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri