Trigoane cu ciocolata

Un desert pe gustul tuturor: bucati de ciocolata aromata, invelite in foi crocante, imbibate cu sirop si servite cu frisca.

Timp de preparat: 15 min.
470 calorii, 28 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 bucati :

  • 1 kg foi de placinta
  • ciocolata amaruie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 6 linguri miere
  • 50 g fistic tocat

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Topiti 75 g unt nesarat. Taiati 1 kg foi de placinta in dreptunghiuri de 25X10 cm si ungeti-le pe fiecare cu unt.
2 Pentru a forma un trigon, asezati intr-o parte a acestuia 15 g ciocolata amaruie, presarati cardamom, atat cat puteti lua intre doua degete, si pliati latura mica pe diagonala. Continuati apoi sa impachetati trigonul pe latura cea mai mare si tot asa pana la capatul foii. Procedati la fel cu restul foilor de placinta. 3 Ungeti trigoanele cu unt si dati-le la cuptor timp de 12 minute. Intre timp, pregatiti un sirop cald din sucul de la 1/2 lamaie, amestecat cu 6 linguri miere. Inmuiati complet fiecare trigon fierbinte in acest sirop si apoi presarati 50 g fistic tocat. Serviti trigoanele cu frisca batuta (optional).

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din placinte, baclavale