Trandafiri cu cremă de lămâie

Rețeta nu este printre cele mai simple, ci este de dificultate medie, dar rezultatul merită și tot timpul petrecut în bucătărie! Trandafirii cu cremă de lămâie sunt delicioși.

trandafiri-crema-lamaie

foto trandafiri cu cremă via Shutterstock

* 15 trandafiri * timp de preparare 4 ore

INGREDIENTE

Pentru crema de lămâie

1 ou la temperatura camerei

3 gălbenușuri la temperatura camerei

150 g zahăr tos

Zeama proaspătă de la 3 lămâi

Coaja rasă de la 2 lămâi

4 linguri unt nesărat, la temperatura camerei

Pentru aluat

150 ml lapte gras, ușor încălzit (să aibă aproximativ 45 grade Celsius)

70 g zahăr tos

3 lingurițe drojdie de bere proaspătă

2 linguri de unt, topit și lăsat la răcit

2 ouă la temperatura camerei

750 g făină

Pentru asamblare

3 linguri unt topit

Zeama de la 1 lămâie

200 g zahăr pudră

MOD DE PREPARARE

Ca să faci crema de lămâie

Într-o oală medie bate oul cu gălbenușurile, apoi adaugă zahărul tos, zeama de lămâie și coaja rasă de lămâie. Pune oala pe foc mediu și amestecă încontinuu timp de 8-10 minute, până ce compoziția se îngroașă.

Ia oala de pe foc și adaugă untul, câte o bucată pe rând, amestecând încontinuu ca să se topească în întregime. Strecoară compoziția ca să scoți coaja de lămâie, apoi lasă la răcit o oră.

Ca să faci aluatul

Într-un castron încăpător toarnă zahărul, apoi adaugă laptele încălzit și presară pe deasupra drojdia. Lasă să stea timp de 10 minute, până se formează o spumă la suprafață (poate să dureze și mai mult de 10 minute în unele cazuri).

Într-un castron separat amestecă untul topit și ouăle, apoi adaugă-le în castronul cu maia. Amestecă bine până se combină ingredientele, apoi adaugă jumătate din cantitatea de făină și amestecă. Apoi poți adăuga și restul de făină puțin câte puțin, până se incorporează și devine aluatul gros. Frământă-l cu mâna timp de 7-8 minute, până ce aluatul devine fin și elastic. Lasă-l să stea acoperit, într-un loc cald, timp de o oră și jumătate, până ce își dublează mărimea.

Pentru asamblare

Unge cu unt două tăvi medii (sau una mare). Pe spațiul unde vei întinde aluatul, presară făină, apoi presară făină și pe sucitor și întinde aluatul într-un dreptunghi mare (aluatul să aibă cam 3-4 milimetri grosime). Întinde untul topit peste aluat, lăsând 1 cm de la margini, apoi pe deasupra întinde crema de lămâie. Rulează aluatul de partea mai lungă, până la capăt.

Taie aluatul în 14-15 bucățele egale și așază-le în picioare în tava unsă cu unt. După ce le-ai pus pe toate, acoperă tava cu folie de plastic și lasă să stea la căldură timp de 45 de minute, timp în care încălzești cuptorul la 200 de grade.

Dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute, până ce trandafirii devin maro-aurii.

Separat amestecă zeama de lămâie cu zahărul pudră și stropește trandafirii cu această glazură cât încă sunt călduți. Se servesc calzi sau la temperatura camerei. Îi poți ține la frigider până la 2 zile.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)