Totul e gata la timp!

Daca respecti intocmai orarul de mai jos, adio stres atunci cand vei gati bucatele pentru marea sarbatoare!

Friptura de curcan
Afla ce greutate trebuie sa aiba curcanul, cat timp dureaza decongelarea, cate portii obtii, pentru cate persoane si cat timp il tii la cuptor.

Portii 4 6 8 12
Greutate 1,75 kg 3 kg 3,5 kg 4,5 kg
Decongelare 8 ore 14 ore 16 ore 20 ore
La cuptor 1h 20 min. 2h 15 min. 2h 35 min. 3h 20 min.

*Greutatea include umplutura.

Sugestii
– Timpul necesar decongelarii este de 20 minute per 450 g, daca curcanul este tinut intr-o incapere rece. Dupa decongelare, carnea se poate pastra la frigider maximum doua zile.
– Timpul necesar rumenirii presupune sa preincalzesti cuptorul la semnul 5/190oC.
– In general, timpul de rumenire se calculeaza astfel: 20 minute per 450 g.
– Pentru a verifica daca friptura este patrunsa, cresteaza copanul cu cutitul in partea cea mai groasa: zeama care se scurge trebuie sa fie limpede.
– Dupa ce s-a rumenit, acopera curcanul cu o folie de aluminiu si lasa-l deoparte, la cald, timp de 1 ora, iar intre timp poti sa gatesti altceva.

Legumele
Da legumele la cuptorul preincalzit (la semnul 6/200oC). Toate cantitatile sunt pentru legume crude si necuratate de coaja.

Portii 4 6 8 12 Fierbere Rumenire
Cartofi 1 kg 1,5 kg 2 kg 3 kg Inabusit 8 min. 1h 10 min.
Pastarnac 700 g 1 kg 1,4 kg 2 kg Inabusit 5 min. 1h
Morcovi 550 g 800 g 1,1 kg 1,6 kg Inabusit 8 min.  
Varza de Bruxelles 400 g 500 g 800 g 1 kg Inabusit 8 min.  
Mazare 300 g 500 g 600 g 1 kg Inabusit 5 min.  

*Important Timpul de rumenire corespunde cantitatii pentru 4-6 persoane; pentru 8 persoane, se adauga 10 minute, iar pentru 12 persoane se adauga 12 minute.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente