Tortilla de patatas

pasul 1. Se taie cartofii in ju­ma­­­tati, pe lungime. Se taie fiecare bucata in felii subtiri de aproximativ 1,5 mm grosime. Se pun cartofii intr-un castron im­pre­una cu ceapa si se sareaza. Se amesteca bine toate ingredientele.

pasul 2. Se prajesc cartofii si ceapa in putin ulei de masline extravirgin. Nu folosi prea mult ulei si nu arde cartofii. Acestia trebuie sa se inmoaie, fa­­­ra a deveni cro­canti. Se prajeste totul 15-20 min, in functie de soiul de cartofi.

pasul 3.
Se pun ouale intr-un castron mare si se amesteca cu fur­­culita. Cand cartofii sunt gata, se scot pe o farfurie, scurgandu-i cat mai bine de ulei. Se pun
apoi peste oua, in castron, si se lasa sa stea circa cinci minute.

pasul 4. Se incinge putin ulei de masline extravirgin intr-o tigaie. Se toarna amestecul de cartofi si oua in tigaie si se in­tin­de intr-un strat egal pe toata su­­­­­pra­fata. Se prajeste totul 10-15 minute, pana cand partea de dedesubt devine aurie si se incheaga.

pasul 5. Se scoate tortilla pe un platou, apoi se tine tigaia deasupra platoului si se intoarce tortilla pe cealalta parte. Se prajeste inca cinci minute. Cand e gata, se ia din tigaie. Se lasa la ra­cit, apoi se taie in felii triunghiulare.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala