Tort Tiramisu

Tort, Tiramisu

1. Incinge cuptorul la 4/ 180°C. Unge cu unt o tava de copt cu diametrul de cca 20 cm, apoi presara uniform interiorul cu pudra de cacao.

2. Topeste ciocolata si untul intr-un castron, la bain marie, apoi ia de pe foc si lasa sa se raceasca putin. Intre timp, bate bine albusurile pana ce spuma devine sticloasa.

3. Intr-un alt castron, bate galbenusurile si zaharul pana se ingroasa; toarna amestecul peste ciocolata, amesteca bine sa se incorporeze, apoi adauga migdalele. Adauga o lingura de bezea, amesteca bine, apoi incorporeaza treptat si restul. Toarna in tava si coace 20-25 min.

4. Scoate prajitura din cuptor si lasa sa se raceasca putin, apoi pune-o pe un gratar sa se raceasca de tot. Apoi insiropeaz-o cu lichior ori cafea.

5. Bate la un loc mascarpone, cafeaua solubila si zaharul pudra pana rezulta o crema, intinde-o peste prajitura, presara ciocolata rasa si bombonele de ciocolata.

Tort, Tiramisu

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi