Tort spumă cu căpșune

tort spuma cu capsune

8-10 porții gata în 30 minute + timp de răcit, 294-235 calorii per porție,  119 g grăsimi, 42-35 g carbohidrați

De ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea tortului spumă cu căpșune

Pentru blat

– 185 g zahăr tos

– 3 ouă

– 1 linguriță esență de vanilie

– 75 g făină integrală, cernută

Pentru spumă

– 300 g căpșune, curățate, plus pentru ornat

– 75 g zahăr tos

– 3 foi de gelatină, înmuiată în apă caldă

– 400 ml lapte de cocos, congelat timp de 1 oră

Cum prepari tortul spumă cu căpșune

1 Încinge cuptorul la semnul6/200°C. Unge și tapeteaază cu hârtie de copt o formă rotundă de blat de 23 cm.

2 Bate ouăle cu zahărul și esența de vanilie până când compoziția se leagă ca o panglică. Încorporează făina cu mișcări delicate și apoi toarnă compoziția în formă. Dă la cuptor 12-15 min, până când se pătrunde și devine elastică. Lasă să se răcească în formă 5 min și apoi lasă să stea pe grătar metalic ca să se răcească complet.

3 Pentru a prepara spuma, amestecă căpșunele cu vanilia și zdrobește pentru a obține un piure. Pune pe foc cu zahărul, adaugă gelatina și amestecă pentru a se dizova. Lasă să se răcească.

4 Scurge apa din laptele de cocos și bate frișca rămasă , apoi combină cu piureul rece și toarnă deasupra blatului. Nivelează suprafața și dă la rece 4-6 ore sau peste noapte.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar