Tort simplu din spumă de ciocolată

Niciodata nu te saturi de spuma de ciocolata, mai ales atunci când e atât de consistenta! Tortul acesta se prepară în 40 de minute, apoi mai trebuie doar să-l lași un pic la rece, până vin oaspeții.

tort-spuma-cioco

* 8 porții * timp de preparare 40 de minute + timp de așteptare

INGREDIENTE

6 oua, separate

175 g zahar tos, plus 2 linguri

250 g ciocolata amaruie 55% cacao, rupta bucați

6 linguri lichior de cafea sau de cacao

250 g unt nesarat, înmuiat

150 ml frișca lichida

Boabe de cafea în ciocolata sau ciocolata tocata pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Leaga în jurul unui vas rotund pentru sufleu o bucata de hârtie de copt pusa în doua și fixeaza cu scotch ca sa fie ca un guler mai înalt.

2 Cu ajutorul telului electric, într-un vas la bain marie, bate galbenușurile cu zaharul pâna când crema se îngroașa. Ia vasul de pe foc și amesteca pâna când se racește.

3 Topește ciocolata cu alcoolul la bain marie și încorporeaza untul pâna la omogenizare. Lasa sa se raceasca.

4 Combina omogen crema de galbenușuri cu ciocolata. Într-un alt bol curat bate albușurile spuma, adauga 2 linguri zahar și bate pâna când spuma se întarește. Combina crema de ciocolata cu 2 linguri din albușurile spuma omogena și apoi încorporeaza delicat restul albușurilor.

5 Toarna spuma în vas și niveleaza suprafața. Da la rece cel puțin 3 ore, pâna când se întarește. Îndeparteaza gulerul de hârtie.

6 Bate frișca spuma și decoreaza cu aveline și boabe de cafea în ciocolata sau ciocolata tocata.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar