Tort roz bonbon

tort roz bonbon

12 porții gata într-o oră + peste noapte la congelator, 515 calorii per porție, 42 g grăsimi, 29 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tortului

2 litri înghețată de căpșuni

750 ml înghețată de vanilie

12 g gelatină

65 ml lapte

500 ml frișcă lichidă

Câteva picături colorant alimentar roz

4 linguri zahăr pudră

Ornamente comestibile colorate

12 buc napolitane roz

Cum prepari tortul roz bonbon

1 Lasă jumătate din înghețata de căpșuni să se înmoaie puțin și tapetează o formă de blat cu baza detașabilă cu folie alimentară. Toarnă înghețata în formă, nivelează suprafața și dă la congelator.

2 Lasă înghețata de vanilie să se înmoaie puțin, pune-o în formă deasupra celei de căpșuni și dă din nou la congelator. Lasă înghețata de căpșuni rămasă să se înmoaie puțin și pune ultimul  strat în formă. Nivelează suprafața și dă la congelator 2 ore sau peste noapte.

3 Scoate tortul din formă și așază-l direct pe platoul de servit, îndepărtează folia alimentară și dă din nou la congelator.

4 Într-un vas mic pe foc pune laptele și gelatina, amestecă până când se dizolvă. Lasă să se răcească și adaugă 3 linguri frișcă lichidă și amestecă. Frișca rămasă împreună cu vanilia și colorantul se bate cu mixerul. Se adaugă zahărul  pudră, apoi gelatina şi se amestecă până când se întărește.

5 Îmbracă tortul cu frișca bătută, aplică pe margine  ornamentele colorate și dă din nou la congelator.

6 Înainte de a servi, taie napolitanele oblic și așază-le deasupra.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar