Tort Oreo

tort oreo

12-14 porții gata în 2 ore 30 minute, 560-480 calorii per porție, 32-28 g grăsimi, 59-51 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tortului

225 g făină integrală

35 g cacao, plus pentru ornat

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță praf de copt

100 g ciocolată amăruie, tocată mărunt

185 ml cafea tare, fierbinte

200 g unt

225 g zahăr

2 ouă, bătute

Pentru ornat

225 ml frișcă lichidă

150 g cremă de brânză de vaci

¾ lingurițe esență de vanilie

4 linguri zahăr pudră, cernut

8 biscuiți Oreo, zdrobiți

10 Mini Oreo

Ornamente colorate

Ai nevoie de scobitori

Cum prepari tortul Oreo

1 Încinge cuptorul la semnul 3/170 C. Într-un bol cerne făina, cacaua, bicarbonatul și praful de copt. În alt bol pune ciocolata și toarnă deasupra cafeaua fierbinte; după ce ciocolata se topește, amestecă pentru omogenizare și apoi lasă deoparte.

2 Combină untul cu zahărul până când amestecul se deschide la culoare și  devine cremos. Încorporează ouăle pe rând, adăugând în același timp câte
puțină făină. Încorporează restul de făină și apoi crema de ciocolată. Porționează în două forme de copt rotunde de 18 cm diametru, unse și tapetate cu hârtie de copt și dă la cuptor 50-55 min; lasă să se răcească.

3 Taie blaturile ca să fie suprafața dreaptă. Combină crema de brânză de vaci, esența de vanilie și zahărul pudră pentru a obține o cremă ce poate fi întinsă. Încorporează biscuiții zdrobiți. Așază blatul pe platoul de servit, unge cu crema din care trebuie să păstrezi deoparte puțină. Așază deasupra celălalt blat, cu fața tăiată în jos, presărată cu cacao.

4 Umple spațiul dintre blaturi cu crema păstrată deoparte și decorează cu ornamentele. Înainte de a servi ornează cu mini biscuiții înfipți în scobitori.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar