Tort festiv

Pasul 1. Preincalzeste cuptorul la semnul %/190˚ C. Bate cu un tel 200 g unt impreuna cu zaharul tos, pana cand se dizolva zaharul. Treptat, incorporeaza in acest amestec ouale, apoi faina si cacaua. Toarna acest amestec in doua tavi de copt rotunde, cu diametrul de 20 cm si coace la cuptor timp de 20 min. Verifica daca e gata cu metoda scobitorii infipte in aluat: daca aceasta iese curata, blatul este copt. Lasa la racit 5 min, apoi rastoarna cele doua blaturi pe un gratar, sa se raceasca complet.

Pasul 2. Bate untul ramas cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Imparte amestecul obtinut in do-ua si pune-l in castroane diferite. Incorporeaza ciocolata neagra intr-unul dintre cele doua castroane. Intinde amestecul de unt peste unul dintre cele doua blaturi, apoi asaza celalalt blat deasupra. Intinde crema de ciocolata peste cela­lalt blat. Orneaza cu ciocolata ra­sa, fulgi de cocos si oua de ciocolata sau cu marzipan, dupa preferinta.

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi