Tort delicios cu cafea și nuci

O combinație sublimă într-un tort: crema cu aromă de cafea și blatul cu nuci. Iată cum se prepară o asemenea bunătate:

tort-cafea-nuci

* 8-10 porții * timp de preparare 30 minute * timp de coacere 30 min – 1 h

INGREDIENTE

175 g unt

175 g zahăr cristale

3 ouă

175 g făină

1 linguriță praf de copt

2 lingurițe de cafea instant

70 g miez de nuci

Pentru cremă

600 ml frișcă lichidă

1 lingură cafea instant, dizolvată în 2 linguri de apă clocotită

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează cu hârtie de copt 2 tăvi rotunde cu inel detașabil, cu diametru egal.

2. Bate untul cu zahărul până devine pufos (poți folosi și un mixer).

3. Într-un castron sparge cele trei ouă, apoi adaugă untul bătut cu zahăr puțin câte puțin. După ce ai terminat de incorporat untul, începe să adaugi făina cu praful de copt, la fel, puțin câte puțin.

4. Dizolvă cafeaua instant în apă clocotită și toarnă în aluat, apoi adaugă și nucile tăiate fin.

5. Împarte aluatul în cele două tăvi egale și dă la cuptor între 20 și 25 de minute. După ce s-au copt cele două blaturi, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească.

6. Ca să faci crema trebuie mai întâi să bați frișca lichidă, adăugând în același timp și cafeaua instant dizolvată în apă (cea pentru cremă). Nu este necesar să bați frișca până se întărește, ci îi poți lăsa o textură cremoasă.

7. Acoperă primul blat cu cremă, așază-l pe al doilea deasupra, apoi acoperă-l și pe acela cu crema rezultată. Decorează-l după plac!

Poftă bună!

Foto tort cu cafea si nuci Shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar