Tort de vanilie

Ingrediente:

pentru blat

  • 80 g ciocolata amaruie
  • 50 g coaja de lamaie
  • 150 g martipan
  • 6 galbenusuri de ou
  • 5 albusuri de ou
  • 110 g faina
  • 100 g unt
  • unt pentru uns tava
  • 150 g zahar
  • 50 g migdale
  • 1 pastaie de vanilie

pentru glazura

  • 100 g gem de caise
  • 300 g ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Ungeti cu unt o forma pentru blat de tort cu diametrul de 24 cm, apoi presarati putina faina. Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Rupeti ciocolata in bucatele si pisati fin migdalele. Amestecati coaja de lamaie, ciocolata, migdalele si faina.

Separat, taiati martipanul in bucati mici. Taiati pastaia de vanilie in lungime, extrageti miezul si dati-l pe razatoare, apoi amestecati-l cu martipanul, untul, 30 g de zahar si un galbenus de ou, pana cand obtineti o crema. Adaugati incet restul galbenusurilor si bateti, pana cand amestecul devine spumos.

Separat, bateti bine albusurile de ou cu restul de zahar si adaugati-le deasupra amestecului cu faina, apoi adaugati si amestecul din galbenusuri. Turnati aluatul obtinut in forma pentru blat. Coaceti timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit, apoi lasati blatul sa se raceasca si scoateti-l cu atentie din forma.

Pentru glazura, incalziti gemul de caise, puneti-l intr-o sita si turnati-l deasupra blatului. Separat, rupeti ciocolata in bucati mici si topiti-o la foc mic. Lasati sa se raceasca putin, apoi turnati deasupra tortului, intinzand ciocolata si pe partile laterale, cu ajutorul unui cutit.

Lasati glazura sa se raceasca timp de o ora, apoi decorati dupa preferinta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi