Tort de nuci cu cremă mascarpone

Găsim nuci pretutindeni toamna și ar trebui să ne bucurăm de bunătatea lor. Dacă te-ai săturat să le mănânci goale, atunci prepară un tort de nuci cu cremă de mascarpone!

tort-nuci-1

foto tort de nuci via Shutterstock

INGREDIENTE

300 g mieji de nuci

200 g zahăr

80 ml apă

1 linguriță esență de rom

3 pliculețe zahăr vanilat

7 ouă

Pentru glazură:

1 cutie cremă mascarpone

4 pliculețe zahăr vanilat

1 linguriță esență de vanilie

câțiva mieji de nucă întregi

MOD DE PREPARARE

  1. Toacă nuca mărunt, apoi toarn-o într-o oală potrivită cu apa și cu zahărul. Pune oala pe foc și amestecă până se topește tot zahărul, apoi lasă la răcit.
  2. Separă gălbenușurile de albușuri și bate-le pe primele cu zahărul vanilat și esența de rom. După ce s-a omogenizat bine compoziția, adaugă nucile. Dacă nu s-au răcit complet, amestecă încontinuu când le incorporezi.
  3. Bate albușurile spumă tare și incorporează-le cu grijă în restul de aluat. Toarnă aluatul într-o tavă cu inel detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
  4. Pentru crema mascarpone: Bate crema rece cu zahărul vanilat și cu esența de vanilie, până ce crema devine pufoasă. După ce s-a răcit blatul complet, întinde crema pe deasupra. Ornează cu mieji după plac.

tort-nuci-2

foto tort de nuci via Shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar