Tort de înghețată

tort de inghetata

8 porții gata în 30 de minute + timp de congelat, 403 calorii per porție, 20 g grăsimi, 48 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tortului de înghețată

– 1 foaie de blat de tort – de cumpărat

– Circa 26 pișcoturi

– 350 g înghețată de ciocolată, ușor înmuiată

– 350 g înghețată de căpșuni sau sorbet, ușor înmuiată

– 350 g înghețată de vanilie, ușor înmuiată

– O mână de cârlionți de ciocolată pentru ornat

Cum prepari tortul de înghețată

1 Tapetează cu hârtie de copt forma rotundă de blat. Așază la bază foaia de blat și aranjează pișcoturile pe margine de jur-împrejur.

2 Într-un bol larg, amestecă înghețata de ciocolată până devine omogenă. Toarnă în formă și nivelează suprafața cu spatula. Dă la congelator 10 minute, până când începe să se solidifice.

3 Repetă procedeul cu îngețatele rămase și dă la congelator cel puțin 4 ore. Înainte de a servi scoate forma din congelator și lasă la temperatura camerei 10 minute. Ornează cu cârlionți de ciocolată.

 

Sursa foto: 123rf.com

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar