Tort de ciocolata si caramel

Tort de ciocolata si caramel
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de blat de tort de 20 cm diametru. Intr-un vas larg, combina uleiul, zaharul, faina, cacaoa, bicarbonatul, ouale, laptele si 200 g caramel. Bate cu mixerul electric 3 minute si apoi toarna in forma pregatita si niveleaza suprafata. Da la cuptor 30-35 de minute, pana cand devine elastic. Lasa sa se raceasca 15 minute si apoi asaza pe gratar metalic pana cand se raceste complet.

2. Pentru a prepara crema alba, bate untul cu zaharul pudra 3 minute, pana cand amestecul devine pufos; adauga caramelul ramas si continua sa bati 1 minut.

3. Pentru a prepara glazura, topeste ciocolata la bain-marie, impreuna cu uleiul si frisca. Amesteca pana cand obtii o crema omogena si lasa sa stea deoparte 1 ora.

4. Taie blatul in doua si unge una din foi cu crema alba. Asaza deasupra cealalta foaie si imbraca tortul in glazura, cu ajutorul cutitului paleta. Orneaza cu caramele.

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi