Tort de ciocolata… frisca, inghetata de vanilie si portocale

Ideal ar fi sa-l prepari chiar in ziua respectiva si sa-l servesti caldut. Dar este la fel de bun si incalzit la microunde, timp de cateva secunde. Serveste-l cu garnitura de frisca batuta, inghetata de vanilie si felii de portocala.

Timp de preparare: 1 ora si 10 min.; 649-519 calorii, 45-36 calorii per portie

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar tos
  • 6 oua de marime potrivita, separate
  • 50 g faina, cernuta
  • 50 g migdale, macinate
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 3 linguri Cointreau (sau alt lichior de portocale)
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra
  • felii de portocala

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180oC. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de blat (diametrul de 20 cm).Intr-un vas asezat deasupra altuia, cu apa care clocoteste (fara sa-l atinga pe primul), pune ciocolata rupta bucati si untul, la topit. Dupa ce se topeste totul, lasa sa se raceasca.

2 Freaca ouale cu 50 g zahar pana cand amestecul se deschide la culoare si devine cremos. Lasa deoparte.

3 Bate albusurile spuma si adauga cate putin zahar pe masura ce bati, pana cand il folosesti pe tot. Inainte sa adaugi alta cantitate, cea precedenta trebuie sa se dizolve.

4 Incorporeaza galbenusurile in ciocolata topita si amesteca. Include pe rand faina, migdalele si coaja de portocala. Incorporeaza albusurile batute spuma, cate o treime din cantitate o data. Toarna compozitia in forma pregatita si da la cuptor timp de 45-50 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.

5 Inteapa tortul din loc in loc cu scobitoarea si stropeste-l cu 1 lingura de lichior. Lasa sa stea timp de 2 ore si apoi scoate-l din forma.

6 Bate frisca si adauga zaharul pudra si 2 linguri de lichior. Serveste tortul cu frisca batuta si cu felii de portocala.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi